Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Oeps… Donald Trump blundert pijnlijk in speech over ‘sterke Europese leider’

Oeps… Donald Trump blundert pijnlijk in speech over 'sterke Europese leider'
Beeld: YouTube Hindustan Times

Amerikanen hebben nogal de reputatie geen idee te hebben wat er zich buiten de grenzen van de Verenigde Staten afspeelt. Zo durven sommigen met droge ogen tebeweren dat Nederland een stad in Amsterdam is, en kunnen ze Moskou op de kaart aanwijzen, denkend dat het Parijs is. Donald Trump is hier geen uitzondering op, zo bleek maandag toen hij in een speech zijn complimenten gaf aan een ‘sterke Europese leider’.

Viktor Orbán

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, en Viktor Orbán, de president van Hongarije, hebben in het verleden vaker de handen geschud. Deze twee politieke zwaargewichten lijken een ongewone bewondering voor elkaar te koesteren. Orbán ligt in Europa echter nogal onder vuur omdat hij nauwe banden met Vladimir Poetin, de president van Rusland onderhoudt en onder meer Europese sancties voor Rusland probeert te blokkeren. Trump wilde zijn bewondering voor Orbán uiten, en noemde hem de ‘sterke leider van Turkije’. Ehm, Turkije..?!

Overeenkomsten en Verschillen

Hoewel ze uit verschillende delen van de wereld komen, delen Trump en Orbán enkele opvallende standpunten. Orbán staat bekend als een uitgesproken tegenstander van immigratie en heeft weinig sympathie voor de LGBTQ-beweging. Hij ondersteunde zelfs de presidentiële campagne van Trump. De twee lijken elkaar te vinden in hun conservatieve benadering van politieke kwesties.

Check het pijnlijke moment waarin Donald Trump blundert in een speech over de ‘sterke Europese leider van Turkije’ hier:

Check ook:

Bron: Youtube World Madness