Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

Outsiders remixed boze dominee die hardstylefeest wilde tegenhouden in snoeiharde hardstyletrack

Outsiders boze dominee
Beeld: Facebook TroyView

In een pittoresk Gelders plaatsje, waar normaal gesproken alleen het luiden van de kerkklokken de serene stilte doorbreekt, echoot nu een onverwachte beat die elke tegel doet trillen. Tegen alle verwachtingen in wordt een kritische dominee de ster van deze hardstyle-hit. Dominee in hardstyle-hit, hoe? Laten we die beat even terugspelen …

Hardstyle in het Heilige Land

Brakel, voornamelijk bekend vanwege haar gelovige inwoners, stond even in de schijnwerpers van de hardstyle scene. De aankondiging van het Hollands Hard Festival zorgde voor de nodige opschudding onder de plaatselijke gemeenschap. Ruim vijfduizend liefhebbers waren klaar om te dansen op beats die, volgens sommigen, niet zo hemels klonken.

Dominee in hardstyle-hit

Geconfronteerd met deze ‘duivelse’ dreunen, besloot een plaatselijke dominee actie te ondernemen. Terwijl de beats buiten doorschudden, hief hij psalmen aan in zijn kerk. Een poging om het ‘kwaad’ buiten te houden? Wellicht. Maar de ironie is dat juist deze dominee nu zelf onderdeel is van diezelfde beats.

De Remix die Niemand Zag Aankomen

Outsiders en NZGÛL, twee prominente figuren in de hardstyle scene, zagen hier de perfecte kans. Met een knipoog namen ze de toespraak van de geestelijke op in hun nieuwe track: ‘K*tmuziek’. Een titel die, hoewel misschien provocerend, perfect de humor van de situatie vatte.

Echo’s uit het Verleden: Dit is Niet de Eerste Keer

Deze botsing tussen geloof en muziek is niet nieuw. Herinner je ds. J. Mulder uit Nijkerkerveen nog in de vroege jaren 90? Zijn bezwaren tegen house muziek en zijn confrontatie met DJ Mental Theo werden legendarisch, en zelfs gesampled in een track. Met de dominee, nu onverwachts deel van een hardstyle hit, is de vraag: wat nu? Zal hij deze onverwachte roem omarmen of blijft hij bij zijn standpunt?

Nieuwste hardstyle hit met dominee

Dus, de volgende keer dat je in Brakel bent en je voelt de aarde trillen, is het misschien niet een aardbeving, maar gewoon de beats van de nieuwste hardstyle hit – met onze eigen dominee in de hoofdrol. Wie had dat gedacht? Soms werken de Heer en de dj op mysterieuze manieren samen, nietwaar?

Check ook:

Bron: VKMag

You May Also Like