Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is de rijkste bedelaar ter wereld met een vermogen van $1 miljoen

Dit is de rijkste bedelaar ter wereld met een vermogen van $1 miljoen
Beeld: Bharat Jain & Pexels

Bedelen wordt vaak geassocieerd met wanhoop en uiterste nood. Het lijkt een laatste redmiddel te zijn waar mensen naar grijpen wanneer alle andere mogelijkheden zijn uitgeput. Maar soms, heel af en toe, komt er een verhaal naar buiten dat ons verrast en onze kijk op bedelaars verandert. Zo is er het bijzondere verhaal van de rijkste bedelaar ter wereld, wiens vermogen opmerkelijk genoeg wordt geschat op $1 miljoen. Dit onverwachte verhaal werpt een nieuw licht op het fenomeen bedelen en daagt ons uit om na te denken over de complexiteit van menselijke omstandigheden.

Rijkste bedelaar ter wereld

Ja, het is verbazingwekkend, maar waar: er is een bedelaar met een netto waarde waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. De immense sociale druk en een cultuur waarin mensen veroordeeld worden voor het vragen om hulp, creëren een diepgeworteld gevoel van trots. Hierdoor worden mensen die gedwongen zijn om op straat om hulp te bedelen, onterecht door anderen gezien als bijna minderwaardig. Toch lijkt het erop dat één man niet alleen zijn leven heeft weten te veranderen na het bedelen, maar ook een manier heeft gevonden om het systeem te slim af te zijn.

Rijkste bedelaar ter wereld
Beeld: Pixabay

Het verhaal van een slimme bedelaar

Bharat Jain gaat de straten op in Mumbai – India’s financiële hoofdstad – om te bedelen bij vreemden. Normaal gesproken kan hij ongeveer 2500 roepies – ongeveer $30 – per dag mee naar huis nemen, wat neerkomt op ongeveer 75.000 roepies ($913) per maand. Het lijkt misschien niet veel, maar het lijkt erop dat Bharat van zuinigheid en sparen een kunstvorm heeft weten te maken.

Onroerend goed als bezit

Volgens The India Times bezit hij een appartement met twee slaapkamers in Mumbai en verhuurt hij ook zijn twee winkels in Thane voor een huurprijs van 30.000 roepies per maand – allemaal gekocht met de opbrengst van zijn bedelwerk. Bharat zelf heeft geen opleiding genoten vanwege de ontberingen waarmee hij tijdens zijn jeugd te maken had. Hij heeft ervoor gezorgd dat zijn kinderen niet dezelfde problemen hoeven te doorstaan terwijl ze opgroeien. Ze gaan nu naar een kloosterschool en krijgen een formele opleiding.

Het inkomen van een bedelaar

Hij besteedt doorgaans 10 tot 12 uur per dag aan bedelen bij het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus en het sportterrein Azad Maidan. Dit heeft hem in staat gesteld om een appartement met twee slaapkamers te kopen ter waarde van ongeveer 12 miljoen roepies, oftewel iets meer dan $146.000. Hoewel $30 per dag misschien niet veel lijkt in de Verenigde Staten, zorgen de lagere kosten van levensonderhoud en de lage vastgoedprijzen ervoor dat zijn inkomsten veel meer koopkracht hebben in India.

In feite is $913 per maand hoger dan het gemiddelde salaris om comfortabel te kunnen leven in Mumbai, wat neerkomt op ongeveer $730 per maand. Dat is helemaal niet slecht!

’s Werelds rijkste bedelaar

Het is dan ook geen verrassing dat Bharat de bijnaam ‘de rijkste bedelaar ter wereld’ heeft gekregen. Zijn verdiensten hebben hem een comfortabel leven bezorgd, zowel voor zichzelf als voor zijn gezin, en ook een veel betere start voor zijn kinderen dan hij zelf had. Je zou kunnen denken dat Bharat, gezien het niveau van succes dat hij heeft bereikt en de veiligheid die hij heeft gevonden, zou overwegen om met bedelen te stoppen en te leven van zijn bezittingen. Ondanks het advies van zijn familie heeft hij echter geen dergelijke plannen en blijft hij nog steeds bedelen.

Check ook: Man bedelt voor geld om tijdmachine te bouwen

You May Also Like