Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dit doet een maand zonder alcohol met je lichaam

maand zonder alcohol

Tijdens vakanties of lange zomeravonden waarbij je de volgende dag niet vroeg uit je nest hoeft, is het vaak verleidelijk om een drankje meer te drinken. Of 10. Toch weten we allemaal dat dit niet echt gezond is voor ons lichaam. Het is dus niet zo gek om eens te proberen een maandje zonder alcohol te proberen, zeker als je ziet wat dit voor je lichaam kan doen.

Dronken_mensen_zijn_grappig_(12)

Je valt ervan af

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen, zeker na de feestdag, het niet drinken van alcohol helpt bij het afvallen van je decemberkilo’s. Alcohol zit namelijk vol met calorieën. In een glas wijn zit al gauw meer dan 80 calorieën en in een flesje bier zelfs meer dan 150. Reken zelf maar uit hoeveel calorieën dat in een maand zijn…

Je gaat er jonger uitzien

Alcohol zorgt voor vochtverlies, waardoor je huid kan uitdrogen en dus rimpelig wordt. Hierdoor ga je er ouder uitzien. Wanneer je stopt met drinken neemt je huid weer meer vocht op en ga je er dus jonger uitzien.

Je slaapt beter

Ondanks dat je na een paar glazen vaak snel vertrokken bent, betekent dit niet dat je ook echt beter slaapt. Uit onderzoek blijkt dat alcohol je slaap juist verstoord. Je zal dus beter uitgerust wakker worden en je fitter voelen.

Het  verbetert immuunsysteem

Alcohol verminderd je immuunsysteem, waardoor je eerder vatbaar bent virussen. Zonder het drinken van alcohol verklein je de kans om ziek te worden.

Groepsdruk weerstaan

Uit onderzoek van Tourneé Minérale blijkt dat mensen die een maand geen alcohol hebben gedronken, hierna makkelijker nee kunnen zeggen wanneer ze een glas bier of wijn aangeboden krijgen. Ze voelen minder de druk van hun vriendgroep om ja te zeggen en bestellen makkelijker een colaatje.

Deze gast nam de proef van een maand zonder alcohol alvast op de som:

Check ook: Zo vaak worden we gemiddeld dronken in ons leven – SGXL.NL

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like