Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Discovery deelt angstaanjagende beelden die bestaan Megalodon haai mogelijk bewijzen

megalodon haai
Beeld: The Meg

De megalodon haai was een gigantische prehistorische haai, die tot zo’n 3,5 miljoen haar geleden de oceanen onveilig maakte. Inmiddels is het angstaanjagende zeemonster dus uitgestorven. Of toch niet…?! Discovery Channel deelde beelden die het bestaan van de Megalodon mogelijk zouden kunnen bewijzen…

The Meg

Zoals we zagen in de populaire film The Meg uit 2018, kunnen ruddy reuzenhaaien je verrassen en het helpt niet om aan te nemen dat we alles weten wat er onder de zee schuilt. Een wijs man zei ooit ‘er is altijd een grotere vis’, en in dit geval dacht Discovery Channel dat er misschien een vis was die groot genoeg was om een walvis te verscheuren. Natuurlijk hebben we geen concreet bewijs om dit te ondersteunen of te betwisten – voor zover we weten stierf de laatste megalodon miljoenen jaren geleden. Of toch niet…?

Megalodon haai

Ik weet wat je denkt… het dier op de foto hieronder is overduidelijk een walvis en geen bewijs van de enorme megalodon haai die ongeveer 3,5 miljoen jaar geleden uitstierf. Dat klopt, maar het gaat hier niet om de walvis, maar om wat de walvis gedood zou kunnen hebben. Volgens een wetenschapper zou alleen een dier zo groot als een megadolon een gigantische walvis zo kunnen toetakelen.

Megalodon haai
Beeld: YouTube @Discovery

Intense fascinatie

Er zijn wel sporen van ontdekt, zoals tanden in een ondergelopen grot in Mexico, maar er zijn geen bevestigde waarnemingen van een megalodon haai. Dat heeft mensen er niet van weerhouden om een intense fascinatie te hebben voor de uitgestorven soort en te doen alsof ze liever hebben dat onze oceanen vol dodelijke monsters zitten. Als jij het type bent, dat zou willen dat er op je kaart stond ‘hier zijn monsters’ en dat er ook echt monsters waren, dan zou je misschien genieten van de gesimuleerde aanblik van een megalodon die helemaal los gaat op een boot.

Natuurlijk is het allemaal voor het vermaak, maar ik vraag je, beste lezer, wat als ze er nog steeds waren? Veel enger dan een monster dat je kunt zien, is het monster dat je niet kunt zien, maar waarvan je in je hart weet dat het er nog steeds is. Bedenk dat slechts ongeveer vijf procent van de oceaan is onderzocht. We kunnen in die zilte diepten turen en ons afvragen wat zich daar beneden bevindt, maar veel antwoorden zullen ons nog lang ontgaan. Dus wat we zeggen is: schrijf de megalodon nog niet af, want je weet maar nooit.

Check ook:

Haai springt op boot en zit vervolgens vast