Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze speciale 2 euromunten kunnen nu tot 2000 keer zoveel waard zijn!

Deze speciale euromunten zijn nu 2000 keer zoveel waard
Beeld: YouTube

Anders dan papiergeld, kunnen euromunten soms een aanzienlijke waarde hebben. Dit komt omdat verzamelaars soms flink willen betalen voor munten die zeldzaam zijn. We zullen het hebben over deze twee speciale 2 euromunten. Bezit je deze munten, dan heb je in feite een kleine schat in handen. We geven je ook tips over waar je deze kunt verkopen.

Speciale euromunten

Wat maakt een 2-euromunt bijzonder? Veel mensen vragen zich af waarom sommige 2-euromunten meer waard zijn dan andere. De verklaring is eenvoudig en heeft alles te maken met de oplagegrootte. Munten die in beperkte oplage zijn geslagen, worden meer waard. Dit principe van vraag en aanbod is wat de waarde bepaalt.

Bijzondere 2-euromunten komen vaak uit kleinere Europese staten en kunnen bijzondere historische figuren of gedenkwaardige evenementen afbeelden. Zelfs munten met ontwerpfouten kunnen soms verrassend waardevol zijn. Het behoud van de munt in uitstekende conditie is cruciaal; beschadigingen verminderen de waarde aanzienlijk. Onder de 2-euromunten zijn er enkele die uitzonderlijk waardevol zijn. Twee van de meest waardevolle exemplaren komen uit Monaco, bekend als het op één na kleinste land na Vaticaanstad en als fiscaal toevluchtsoord, maar ook voor het hebben van twee bijzonder kostbare munten.

euomunten
Beeld:YouTube

Grace Kelly munt

De ‘Grace Kelly’ munt, geslagen in 2007 ter nagedachtenis aan de 25e sterfdag van de beroemde Amerikaanse actrice en prinses van Monaco, is buitengewoon waardevol. Met 20.001 geproduceerde exemplaren. Het was namelijk een geschenk aan haar zoon, Prins Albert II — kan de waarde ervan oplopen tot ongeveer 4.000 euro, afhankelijk van de staat.

Een tweede waardevolle Monegaskische munt is de ‘800 Jaar Vesting’, uitgegeven ter nagedachtenis aan de bouw van de eerste Grimaldi-vesting in 1215. Met slechts 10.000 exemplaren in omloop, kan het bezit van deze munt ongeveer 4.500 euro waard zijn, afhankelijk van de conditie en verkoopplaats.

Wat betreft zeldzame Nederlandse 2-euromunten, deze zijn vaak toegankelijker, maar brengen niet zoveel op als de Monegaskische munten. Een verzamelobject is bijvoorbeeld de ’10 Jaar Euro’-munt uit 2012, uitgebracht ter viering van het decennium van de euro als valuta. Hoewel er maar 2.500 van gemaakt zijn, is de verkoopwaarde in perfecte staat ongeveer 69 euro.

Check ook: Deze 1 Euro munten blijken grof geld waard te zijn!