Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Deze Nederlandse producten vind je in Amerika in de supermarkt

Deze Nederlandse producten vind je in Amerika in de supermarkt
Beeld: YouTube

Wanneer je als Nederlander in de Verenigde Staten woont of er op bezoek bent, kun je soms heimwee krijgen naar bepaalde Nederlandse producten. Gelukkig zijn er verschillende Nederlandse producten die hun weg hebben gevonden naar de schappen van Amerikaanse supermarkten, waardoor je een stukje thuis kunt proeven, ver van huis. Hier zijn enkele verrassend Nederlandse producten die je in de VS kunt vinden.

Nederlandse producten

1. Stroopwafels

Deze heerlijke, zoete lekkernij bestaat uit twee dunne wafellagen met een stroopvulling ertussen en is tegenwoordig in veel Amerikaanse supermarkten te vinden. Ze worden vaak bij de koffie of thee geserveerd, waarbij de stroopwafel op de rand van het kopje wordt gelegd om de stroop lichtjes te laten smelten. Een ware traktatie voor bij de koffie!

2. Gouda Kaas

Gouda, uitgesproken als ‘How-da’ door de Amerikanen, is een van de populairste kaassoorten wereldwijd. In de VS vind je een verscheidenheid aan Gouda, van jong en zacht tot oud en pittig. Deze kaas, afkomstig uit het gelijknamige Nederlandse stadje, is perfect voor op de kaasplank, in salades of gewoon als snack.

3. Drop

Hoewel drop een verworven smaak kan zijn voor niet-Nederlanders, is het een geliefde lekkernij voor velen. Van zoet tot zout en alles daartussenin, drop is in sommige Amerikaanse supermarkten en zeker in gespecialiseerde Europese winkels te vinden. Een must-try voor de avontuurlijke zoetekauw!

4. Hagelslag

Ontbijten met chocolade? In Nederland is het heel gewoon dankzij hagelslag. Deze chocoladevlokken, die op brood met boter worden gestrooid, zijn niet alleen populair bij kinderen. Ook in de VS kun je nu genieten van dit zoete ontbijt, waar het langzaam maar zeker ook aan populariteit wint.

5. Pindakaas

Hoewel pindakaas op zich niet uniek Nederlands is, heeft de Nederlandse variant, met zijn unieke smaak en consistentie, zeker zijn eigen charme. In Amerika vind je merken die hun inspiratie hebben gehaald uit de Nederlandse stijl van pindakaas, vaak rijker en met minder toevoegingen dan de lokale varianten.

Nederlandse cultuur

Hoewel je misschien niet elk Nederlands product in de Amerikaanse supermarkten zult vinden, is het verrassend hoeveel er wel beschikbaar zijn. Deze producten bieden een heerlijke manier om de Nederlandse cultuur te ervaren of herbeleven, of je nu in Nederland bent opgegroeid of gewoon nieuwsgierig bent naar de smaken van het land.

nederlandse producten
Beeld: YouTube

Check ook: 16 meest bizarre producten

You May Also Like