Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Deze aandoening zorgt ervoor dat je non-stop Slechte Grappen maakt

default_grap

We hebben allemaal in één vriend of vriendin die non-stop hele Slechte Grappen maakt. Aan het begin lach je er nog wel om, maar op een gegeven moment is het wel klaar met zijn foute, flauwe, droge, slechte grappen. Maar naar alle waarschijnlijkheid kan diegene er niks aan doen. Diegene lijdt waarschijnlijk aan de aandoening Witzelsucht. 

“Witzelsucht (combinatie van de Duitse woorden “Witzeln”, dat grap betekent, en “Sucht”, dat verslaving of verlangen betekent) is een set van zeldzame neurologische symptomen gekenmerkt door een neiging tot woordspelingen te maken, ongepaste grappen te vertellen of zinloze verhalen in sociaal ongepaste situaties te vertellen. Ironisch genoeg is de persoon zelf ongevoelig voor humor geproduceerd door zichzelf of anderen om hem heen. Patiënten begrijpen niet dat hun gedrag onnatuurlijk is en reageren daarom ongewoon op reacties van anderen.” aldus Wikipedia. 

De aandoening werd door de Duitse neuroloog Otfrid Foerster in 1929 voor het eerst geconstateerd. Echet wordt er maar weinig onderzoek naar deze aandoening gedaan, omdat het een uitermate zeldzame aandoening is. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like