Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

De verborgen realiteit van de video’s waarin jongens zwembaden in de jungle bouwen

Op verschillende sociale mediaplatforms zoals YouTube, Facebook, TikTok en Instagram kom je wellicht video’s tegen van twee handige jongens die ogenschijnlijk prachtige zwembaden bouwen midden in de jungle. Ze graven diepe kuilen, bekleden de wanden met natuurlijke materialen en lijken water te halen uit nabijgelegen kreekjes met halve bamboestokken. Deze video’s hebben miljoenen abonnees en gaan vaak viraal, maar de realiteit achter deze beelden blijkt toch net iets anders te zijn dan het lijkt.

De Waarheid Achter de Video’s

Achter deze video’s schuilt niet alleen creativiteit, maar ook een slim zakelijk instinct. De kanalen waarop deze video’s verschijnen, dragen de namen ‘Primitive Survival’ en ‘Primitive Survival Tool’. Naast het bewonderen van hun bouwvaardigheden onthullen we ook hoe deze jongens erin slagen aanzienlijke inkomsten te genereren dankzij hun online succes.

De werkelijkheid

In werkelijkheid bevinden al deze ‘junglezwembaden’ zich op een relatief kleine locatie, misschien zelfs in de achtertuin van iemand of vlakbij een nabijgelegen dorp. Wat vaak buiten de video’s blijft, is het intensieve werk en het gebruik van machines om deze indrukwekkende bouwwerken voor de camera tot stand te brengen. Na afloop van de opnames blijft een trieste aanblik achter, met verspreide lege cementzakken en plastic zeilen die werden gebruikt om de zwembaden te vullen, wat resulteert in aanzienlijke milieuvervuiling in dit stukje bos.

Check ook: DEZE MENSEN VONDEN HUN VOORTUIN WEL EEN GOEDE PLEK VOOR EEN ZWEMBAD

Bron & beeld: Youtube

You May Also Like