Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek toont aan: chagrijnigste persoon in relatie ligt rechts in bed

Onderzoek toont aan: chagrijnigste persoon in relatie ligt rechts in bed
Beeld: Pexels Cottonbro Stdio

De basis van een gezonde relatie ligt natuurlijk in bed. Een grootschalig onderzoek naar karaktereigenschappen van de persoon die rechts of links ligt heeft echter nog iets anders uitgewezen: Degene die rechts in bed ligt blijkt vaak de meest chagrijnige mensen in het koppel te zijn!

De Mysterieuze Wereld van Slaap en Persoonlijkheid

Het lijkt misschien een luchtig detail, maar uit onderzoek blijkt dat er significante verschillen zijn tussen personen dat aan de linker- en rechterkant van het bed slapen. En verrassend genoeg is de rechtslaper vaak de meer norse helft van het koppel!

Het Onderzoek

Premier Inn, een bekende hotelketen, heeft onderzoek gedaan onder 3.000 volwassenen. Het resultaat? Links is meer ‘zen’. Mensen die aan de linkerkant slapen, lijken meer zelfvertrouwen te hebben en staan optimistischer in het leven. Ze worden uitgeruster wakker, ervaren minder stress en zijn zelfs gelukkiger.

Onderzoek toont aan: chagrijnigste persoon in relatie ligt rechts in bed
Beeld: Kampus Production

De Positieve Linkerslapers

Linkerslapers, gefeliciteerd! Jullie staan blijkbaar meer positiever in het leven en zijn vaak gelukkiger met hun werk. Een intrigerende 31% die vaak aan de positieve kant slaapt is blij met hun werk, terwijl slechts 18% van de rechtsslapers dit geluk deelt, met zelfs 10% die hun werk echt verafschuwt.

Contrasterende Resultaten van Diverse Onderzoeken

Ook matrassenmerk Sealy UK dook de slaapkamer in voor een onderzoek en kwam tot vergelijkbare conclusies. Wel ontdekten ze een klein zilver randje voor de rechtsslapers: zij bleken gemiddeld meer te verdienen dan hun linkerslapende partners.

De Impact op het Dagelijkse Leven

De resultaten suggereren dat de keuze van je slaapkant een reflectie kan zijn van je persoonlijkheid en zelfs je leven kan beïnvloeden op manieren die je nooit had verwacht. Linkslapers stralen meer positiviteit en zelfvertrouwen uit, terwijl rechtsslapers het financieel misschien beter doen, maar minder tevreden lijken.

Ook matrassenmerk Sealy UK deed een soortgelijk onderzoek, waarbij 1000 volwassenen werden ondervraagt en daarbij kwamen ze tot vergelijkbare resultaten. Wel bleken rechtsliggers meer te verdienen dan hun partners aan de andere zijde van het bed.

Check ook:

Bron: Cosmopolitan

Beeld: Pixabay

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like