Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Burenruzie over barbecuegeur laait op: “Ik zie je in de rechtszaal!”

Een vurige confrontatie tussen buren heeft een onverwachte wending genomen toen een veganist zich overweldigd voelde door de geur van een barbecuefeestje. De verhitte reactie van de veganist, die dreigde met juridische stappen, roept vragen op over de delicate balans tussen persoonlijke overtuigingen en buurtverdraagzaamheid.

“Ik zie je in de rechtszaal!”

Een veganistische masseuse heeft haar buren in Australië voor de rechter gedaagd vanwege het barbecueën. Cilla Carden zegt dat de dampen van vlees dat van de buren komt, haar levenskwaliteit in Girrawheen, een voorstad van Perth, verpesten.

“Het enige dat ik ruik is vis”, vertelde ze aan 9News van de stad. “Ik kan niet genieten van mijn achtertuin, ik kan niet naar buiten… Ik heb niet kunnen slapen.”

In een 400 pagina’s tellend dossier met bewijsmateriaal dat aan de rechters werd voorgelegd, zei ze ook dat haar buren – aan beide kanten van haar eigen terrein – op hun terras rookten en ’s avonds soms het licht aan hadden.

De kinderen, voegde ze eraan toe, maakten geluid terwijl ze met hun speelgoed in de tuin speelden.

Onredelijk

Maar het State Administrative Tribunal van West-Australië verwierp haar beweringen omdat er geen sprake was van schending van de woonwetgeving. “Wat zij [de buren] doen, is als gezin in hun achtertuin en huis wonen”, aldus het rapport in zijn oordeel. De families die centraal stonden in haar claims weigerden zich over het geschil uit te spreken, maar wezen er beiden op dat de eisen van mevrouw Carden door de rechtbank als onredelijk waren beoordeeld.

Check ook: Rokjes en stierrijden: een spannend avontuur in Benidorm!

Bron: Primenieuws

You May Also Like