Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Britten lichten sieradenhandelaar op met Monopoly geld

monopoly

Waarschijnlijk was elke bekende topcrimineel of oplichter vroeger een grote fan van het spel Monopoly. Het spelen van dit spel is namelijk de beste training die je kunt krijgen om te leren hoe je moet schuiven met groot geld. Zo kun je namelijk je zakken vullen met het geld van anderen, in de gevangenis terecht komen en stapels briefgeld door je vingers laten glijden. En ook al weten we maar al te goed dat geld blind maakt, zullen er altijd van die hebzuchtige mensen zijn die worden opgelicht wanneer ze pakken met geld zien. Dit wisten een aantal criminelen uit Groot-Brittannië ook en zo wisten ze een sieradendealer op te lichten met Monopoly geld.

In totaal wisten de oplichters meer dan 650.000 euro aan juwelen en sieraden buit te maken met het Monopoly geld. Hun werkwijze was simpel, maar briljant. Zo maakten ze een afspraak met Jack Cohen, een uit Wales afkomstige juwelier, in de lobby van een hotel in Bristol. Jack was zich – op het moment dat hij het hotel in liep – van geen kwaad bewust. De oplichters stelden zich voor als potentiële klanten die geïnteresseerd waren in de juwelen en sieraden. Nadat ze zijn vertrouwen wisten te winnen, lieten ze hem de koffer met de Monopoly euro’s geld zien. Jack, die normaal altijd handelde in ponden, dacht dat de briefjes echt waren. Maar de oplichters hadden een aantal echte biljetten in de koffer gedaan en deze gemarkeerd voor het geval dat Jack de briefjes zou controleren. Ze gaven Jack het koffertje met daarin 650.000 euro. Jack had niks in de gaten en ging met een mooie koffer Monopoly geld naar huis. 

Toen Jack thuis de band rondom één van de stapeltjes briefgeld verwijderde, zag hij met koeienletters het woord Monopoly op de biljetten staan. Hij was bedrogen en de oplichters waren natuurlijk al lang gevlogen. Hij deed aangifte van de beroving en zag zijn pensioen aan hem voorbij vliegen. Totdat er afgelopen week vier verdachten werden opgepakt. Het bleek te gaan om Gianni Accamo, Dragoslav Djordjevic en zijn zonen Bruno en Juliano Nikolic. De hoofdverdachte, de 44-jarige Gianni, zou eerder al een sieradenhandelaar hebben beroofd van tien miljoen euro. De vader en zijn zoons zouden al hebben bekend, maar Gianni blijft keihard ontkennen dat hij betrokken was bij de roof. Het is te hopen dat Jack Cohen ooit nog zijn waren in handen krijgt. De gedupeerde sieradenhandelaar kan tot die tijd in ieder geval spelen met zijn Monopoly geld.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like