Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Britse zakenman verkoopt potjes met frisse lucht

air

Tegenwoordig hangt er overal een prijskaartje aan. En stel dat je een geniaal idee hebt waarbij je inspeelt op de behoeftes van de mens, zou je nog wel eens stinkend rijk kunnen worden. Neem bijvoorbeeld het smog probleem in Beijing of Shanghai. Wat als je iedere dag moet leven in zo’n verontreinigende omgeving, dan wil je zo nu en dan wel wat anders dan smog. Zo is er een Britse zakenman genaamd Leo De Watts die gebottelde frisse lucht verkoopt aan de Chinezen en daar bakken met geld aan verdiend.

Hij en zijn team van “lucht-agrarische” werknemers halen de frisse lucht uit Dorset, Somerset, Wales, Wiltshire en Yorkshire. Hiervoor hebben zij speciaal aangepaste lucht vangnetten waarmee ze hun product verzamelen. En hoe gek het ook klinkt: De Watts verkocht in een paar weken tijd al zo’n 180 containers vol met potjes lucht. De gebottelde frisse lucht word ook wel ‘AethAer’ genoemd en kost per potje zo’n € 105 euro. Alleen wanneer je eenmaal het potje opent is het ervaren van de frisse lucht al binnen enkele seconden verdwenen.

Toch willen talloze mensen de potjes met lucht graag hebben om het als een soort van dure fles whiskey op de kast te bewaren voor het geval de frisse lucht echt een keer opraakt. De zakenman beschrijft ‘AethAer’ als de ‘Louis Vuitton’ of ‘Gucci’ onder de frisse lucht en loopt zwaar binnen. Het zou niet gekker moeten worden zou je denken. Maar ja, milieuvervuiling of niet, er zijn altijd mensen die het grote geld ruiken. Dus pak voor vandaag misschien voor de verandering een keertje de fiets, want voor je het weet moet je zelfs betalen voor frisse lucht.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like