Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

Bram Krikke maakt heerlijke remake van ‘Je bent mijn superheld’

Het internet, dat eindeloze digitale woud waarin we verdwalen, onthult en verbergt talloze mysteries. Eén van die mysteries is een muzikale parel uit het verleden: ‘Je bent mijn superheld’. Herinner je je die nog? Ja? Nee? Misschien, als je ouder bent dan je Instagram-foto’s doen geloven. Laten we eerlijk zijn, een deuntje dat je hersenen in kruipt en daar dagenlang blijft zitten, meestal tot ergernis van iedereen om je heen.

Daisy zong het originele

Zo’n tien jaar terug sierde Daisy onze schermen, zingend over haar vlam in de lokale speeltuin. Dit nummer had de perfecte mix van aandoenlijke verliefdheid en dat ongemakkelijke gevoel van de puberteit. Je weet wel, wanneer je je net te oud voelt voor de speeltuin, maar te jong voor… andere dingen. En wie zat daar in die speeltuin? Juist, haar crush, chillend met zijn buddies op de glijbaan, natuurlijk.

Bram Krikke’s versie

Wie anders dan onze favoriete internetdetective, Bram Krikke, zou de taak op zich nemen om de iconische locaties van Daisy’s videoclip te achterhalen? Dat klinkt als een baan voor Indiana Jones, maar dan met minder zweepslagen en meer smartphonegebruik. Je weet wel, Bram van ‘Bram in de Buurt’. Als je hem niet kent, waar heb je dan de afgelopen jaren gezeten? Onder een steen? Met een wifi-verbinding die hopeloos traag is? Met Sherlock-achtige precisie heeft Bram elke plek bezocht waar Daisy’s melodieuze stem ooit heeft geklonken. Van de glijbaan tot het schattige steegje. En eerlijk is eerlijk, zijn versie was bijna onherkenbaar vergeleken met het origineel.

Een Reflectie op Digitale Roem

Daisy’s video ging viraal, een term die destijds net zo nieuw en spannend was als TikTok nu voor onze grootouders is. Maar waarom? Was het de oprechtheid van Daisy’s verliefdheid? Of was het die ongemakkelijke jongen die gewoon wilde chillen met zijn vrienden? Misschien is het antwoord simpeler. Misschien willen we allemaal gewoon een moment van pure, ongefilterde jeugd vastleggen en met de wereld delen. En af en toe hebben we mensen nodig zoals Bram om ons te herinneren aan die gouden tijden.

Check ook: Persoon die Bram Krikke’s auto total loss reed laat hilarisch briefje achter

Bron & beeld: Instagram

You May Also Like