Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

blinde waarzegster voorspelt het noodlot voor europa in 2016

banga1

Ieder jaar komen we ze weer tegen in januari: complotten en voorspellingen die een catastrofe of het einde van de wereld aankondigen. Bij de één gaan hiervan de haren rechtop staan in de nek, terwijl dan ander geen ene reet geeft om al die bangmakerijen. Toch lijken sommige van die glazenbol oma’s weer erg dicht bij de waarheid te zitten en lijkt dit verdomde veel weg te hebben van hekserij. Zo voorspelde Baba Vanga, een blinde Bulgaarse helderziende, dat Europa aan het eind van 2016 zou ophouden te bestaan door een invasie van extremisten.

De toverkol voorspelde al vaker rampen en tot de dag van vandaag zijn er veel van deze ingevingen uitgekomen. Zo voorspelde ze bijvoorbeeld dat de Twin Towers zouden worden verwoest door twee stalen vogels. Ook voorzag ze dat er een enorme golf zou neerslaan op de kust van Indonesië en daarmee duizenden mensen zouden verdrinken. Toch maakt de toverfee ook wel eens een foutje. Zo voorspelde ze dat de derde wereldoorlog zou beginnen in 2010. Niet bepaald stipt zou je zeggen. Maar haar voorspellingen over de datum van Stalin zijn dood, de Chernobyl ramp en de winnaar van het wereldkampioenschap schaken waren allemaal correct.

Toch valt er over de geloofwaardigheid van de waarzeggerij te discussiëren. Het blijft een raadsel dat zo’n oude tang, die eruit ziet alsof ze rechtstreeks uit een horrorfilm komt gestrompeld, al dat onheil van te voren aan zag aankomen. Helaas kunnen we het haar niet meer navragen, want het mysterieuze orakel is al zo’n twintig jaar dood. Die dacht ook “ik peer ‘m voordat de hel losbarst”. Het lot zal het bepalen, dus misschien moeten we ons gewoon laten verrassen. Wat denk je zelf, geloof jij erin?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like