Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Lifehack: een betere manier om je autoruit te ontdooien is er niet

Lifehack: een betere manier om je autoruit te ontdooien is er niet

De dagen dat je nét te laat voor je afspraak voor je auto staat en ziet dat je je ramen moet krabben is nu echt weer aangebroken. Gelukkig zijn wij niet de meest beroerde mensen op de wereld om je een gigantische handige lifehack te laten zien hoe je dat laagje ijs van je autoramen af krijgt… zonder te krabben! Succes gegarandeerd!

Vlammenwerper

Je hebt er wel een ingenieus vlemmenwerpersysteem voor nodig, maar dan heb je ook nooit meer last van een bevroren voorruit!

Autoruit ontdooien

Is jouw auto zo erg uit de tijd dat deze nog altijd geen vlammenwerpers als ruitensproeiers heeft? Gebruik dan de ‘ouderwetse’ methode, die op de site van de ANWB te vinden is:

-Spuit de ruit in met ruitontdooier en wacht een paar tellen. Heb je geen ruitontdooier bij de hand, gebruik dan een ruitenkrabber.
-Controleer eerst of de ruitenwissers niet vastgevroren zijn , en tik ze anders voorzichtig met een ruitenkrabber los.
Klop de sneeuw of ijs van je kleding voordat je de auto instapt; dit voorkomt de vorming van condens. Schakel verder de recirculatiestand van dje verwarming UIT en gebruik een doek, mochten je ruiten van binnen beslagen zijn.

Wat moet je vooral NIET doen?

-Gooi GEEN emmer heet water over de voorruit van je auto: door het temperatuurverschil kan deze namelijk barsten.
-Start de auto pas NADAT deze ijsvrij is gemaakt. De motor warmt stationair nauwelijks op en het is slecht voor de auto, het milieu en natuurlijk je portemonnee!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like