Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze bekende supermarktketen stopt per direct met de verkoop van sigaretten

Deze bekende supermarktketen stopt abrupt met de verkoop van sigaretten
Beeld: Pexels Maksim Goncharenok

Beeld je eens in: je loopt een supermarkt binnen, op zoek naar je gebruikelijke inkopen, en je merkt dat er iets ontbreekt. De plek waar ooit sigaretten lagen, is nu leeg. Dit is geen toeval. Grote supermarktketens als Albert Heijn en Lidl hebben besloten sigaretten uit de schappen te halen. 

Supermarkten Zonder Sigaretten

Albert Heijn heeft het voortouw genomen door sigaretten te weren, een beweging die Lidl al eerder initieerde. Andere ketens zoals Jumbo, Plus en Aldi volgen snel. Deze trend, gericht op het uitfaseren van sigaretten, is niet alleen een reactie op aanstaande wetgeving, maar ook een duidelijke keuze voor een gezondere samenleving. Terwijl supermarkten afstand doen van sigaretten, zien we in vapeshops juist het tegenovergestelde. Deze winkels, eerst bekend om e-sigaretten, breiden hun assortiment uit met traditionele sigaretten. Dit is het gevolg van het verbod op de smaakstoffen voor de e-sigaretten, dat een belangrijke verschuiving markeert in de sigaretten verkoop.

sigaretten
Beeld: Pexels Irina Iriser

Veranderend Consumentengedrag rondom Sigaretten

Voorafgaand aan het verbod hamsteren klanten massaal smaakstoffen voor de e-sigaretten. Dit gedrag illustreert niet alleen bezorgdheid over het verbod, maar toont ook een verandering in de houding van consumenten ten opzichte van sigaretten en rookproducten. Met het terugtrekken van sigaretten uit supermarkten, verschuift de focus naar de gespecialiseerde winkels. Deze verandering heeft grote gevolgen voor de manier waarop sigaretten in Nederland verkocht worden.

Gemengde Gevoelens in de Tabaksbranche

De toename van traditionele sigarettenverkoop in de vapeshops roept vragen op. Experts zoals Esther Croes van Trimbos uiten zorgen over deze trend, terwijl bedrijven als Philip Morris juist kansen zien voor voorlichting over alternatieven die minder schadelijk zijn. Het is een interessante tijd voor de verkoop van sigaretten in Nederland. Supermarkten maken een duidelijk statement door ze uit hun assortiment te halen, terwijl vapeshops een andere richting inslaan. Deze veranderingen in de detailhandel tonen een groeiend bewustzijn over de impact van sigaretten op de gezondheid en op de samenleving. De volgende keer dat je een supermarkt binnenstapt en geen sigaretten ziet, besef dan dat je getuige bent van een belangrijke verschuiving in ons koopgedrag. Een stap richting een gezondere toekomst, zonder sigaretten op elke hoek.

Check ook: Dit is wat je vanaf 2024 voor een pakje sigaretten moet neertellen

You May Also Like