Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Architecten onthullen eerste details Saoedi-Arabisch gigaproject ‘The Line’ van $1 biljoen

Architecten onthullen eerste details achter Saoedi-Arabisch gigaproject 'The Line' van $1 biljoen
Beeld: YouTube

De architecten achter het meest ambitieuze Saoedi-Arabisch gigaproject hebben gesproken over de angst en opwinding die ze voelen over de taak die ze voor de boeg hebben. The Line, het opmerkelijke aanstaande project van 1 biljoen dollar in Saoedi-Arabië, zou volgens een van de architecten erachter wel eens het volgende Babylon kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het geen problemen met zich meebrengt.

Saoedi-Arabisch gigaproject

Voor het geval je geen aandacht hebt besteed aan een van de meest ambitieuze projecten van het komende decennium, volgt hier een kleine uitsplitsing. Het is eigenlijk een enorme spiegelende wolkenkrabber die op zijn kant in de woestijn ligt. Het is ofwel de natuurlijke evolutie van de mensheid of een stap in de richting van een dystopische toekomst, afhankelijk van wie je het vraagt. Het is 169 kilometer lang en 200 meter breed en is ontworpen in de hoop dat er na voltooiing maar liefst negen miljoen mensen in kunnen wonen.

The Line
Beeld: The Line

Schokkend genoeg is het de bedoeling dat het Saoedi-Arabisch gigaproject in 2030 klaar is, een zeer krappe deadline. En vanwege deze deadline is het project in volle gang en werken de bouwers de klok rond om het op tijd af te krijgen.In een documentaire over de voortgang geven de architecten een aantal details van de megastad. In de Discovery Channel documentaire op YouTube is zelfs de Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman te zien, die de neezeggers en twijfelaars aan de kaak stelt die het project te ambitieus vinden.

Ingewikkeld project

“Ze zeggen dat veel projecten in Saoedi-Arabië niet kunnen worden gedaan, omdat ze te ambitieus zijn,” zei hij. “Ze kunnen dat blijven zeggen en wij kunnen hun ongelijk blijven bewijzen.” Architect Thom Mayne zei: “Het is eigenlijk een ingewikkeld project, maar het grote idee is ongelooflijk eenvoudig.” Hij merkte op dat hij en zijn team het concept voor The Line ontwikkelden en een inzending indienden voor een wedstrijd, waar ze wonnen. Volgens de architecten in de documentaire wordt de stad opgedeeld in meerdere modules.

Niet slechts een handjevol, maar ongeveer 140 modules, die elk ongeveer 800 meter lang zijn en 80.000 mensen huisvesten. Er wordt gezegd dat elke module anders zal zijn, wat de dingen waarschijnlijk een beetje interessant zal houden. De eerste vijf modules worden ontwikkeld door verschillende architectenbureaus die ‘uit een deelnemersveld van 20’ worden gekozen. Het unieke Saoedi-Arabisch gigaproject wordt gebouwd als onderdeel van NEOM, een nieuw stedelijk district dat wordt gebouwd in het noordwesten van Saoedi-Arabië – een gebied dat historisch gezien vrijwel onvruchtbaar is. Dus we houden deze woestijnruimte in de gaten voor meer updates.

Check ook: In deze stad komt de eerste wolkenkrabber die hoger is dan 1 kilometer!

You May Also Like