Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Zombie’-vlees kruipt bord af van geschrokken restaurantbezoeker

Angstaanjagende scène: 'Zombie'-vlees beweegt vanzelf op het bord van een geschrokken restaurantbezoeker
Beeld: Facebook

Als je je eten opgediend krijgt, is het laatste wat je verwacht dat het van je bord op de grond springt. Als je de krantenkop hebt gezien, weet je dat dat precies is wat je gaat zien en de video hieronder bevat het exacte moment waarop vlees van het bord leek te kruipen. Natuurlijk trok het vrijwel meteen vergelijkingen met de wereld van de wandelende doden, maar gelukkig is het begin van de zombie-apocalyps niet gekomen omdat iemand vlees at dat nog op het bord lag te kronkelen.

Zombie’-vlees

Dat heeft mensen er niet van weerhouden om uit hun dak te gaan, hoewel het begrijpelijk is om te gillen van afschuw als je eten van je bord opstaat en zelf wegloopt. Gelukkig is er een goede verklaring voor dit alles die niet ‘de doden zijn opgestaan’ is, en zelfs als dit het begin van de zombie-apocalyps was, zou je blij zijn dat patiënt zero een stuk vlees was dat nergens in kon bijten. De reden waarom dit stuk vlees nog enige tijd na de dood lijkt te trillen, is blijkbaar omdat het een vers stuk vlees is dat aan veel zout is blootgesteld. Snopes heeft dit nagetrokken en blijkbaar waren de neuronen nog actief in dit stuk vlees, wat betekent dat het reageerde op het natriumion dat in zout en sojasaus zit.

Zombie'-vlees
Beeld: Facebook

De blootstelling aan zout zorgt er dus voor dat de nog aanwezige spieren in het vlees samentrekken, ook al is het dood, waardoor het lijkt alsof het vlees nog leeft en rondfladdert als een zombie. Ze suggereerden ook dat het vlees dat we in de video konden zien afkomstig was van een kikker, dus het was geen wonder dat de kikker gek werd van het feit dat hij was gedood en opgepeuzeld. Ze suggereerden dat deze beelden misschien afkomstig waren van een restaurant dat iets doet dat ‘ikizukuri’ heet, waar levende zeevruchten worden bereid. Het is normaal gesproken een proces voor vis, maar het kan ook voor kikkers worden gedaan.

Zombie'-vlees
Beeld: Facebook

Routinematig Mechanisch

Zo zie je maar, dit had precies kunnen zijn wat er gebeurde om het te laten lijken alsof het ‘zombie’-vlees echt bewoog. Er is hier geen vrije wil meer, alleen maar het routinematig mechanisch in werking stellen van mechanismen die binnenkort vervallen tot nutteloosheid en worden geconsumeerd om een ander wezen een paar uur energie te geven voordat het weer moet consumeren.

Check ook:

Kannibalen beschrijven gedetailleerd hoe mensenvlees smaakt