Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Amerikaanse toerist krijgt telefoonrekening van $143.000 voor dataroaming na Europa-trip

Amerikaanse toerist krijgt telefoonrekening van €134.000 nadat hij mobiele data vergeet uit te zetten op Europa-tripje
Beeld: YouTube/ Pexels

Een man was geschokt toen hij een telefoonrekening van maar liefst $143.000 ontving na een vakantie van drie weken in Europa. Hoewel je bij sommige mobiele netwerkbedrijven gewoon je data, sms’jes en beltegoeden kunt gebruiken als je aan boord bent, zijn er soms kosten voor dataroaming waar je rekening mee moet houden.

Telefoonrekening

Helaas kwam Rene Remund, 71 jaar, hier op de harde manier achter. Rene en zijn vrouw Lydia, 65, wonen in Dunedin, Florida. De 71-jarige komt oorspronkelijk uit Zwitserland en in september besloot het koppel om een korte vakantie te nemen naar de stad waar hij opgroeide. Voorafgaand aan de reis ging Rene naar een T-Mobile winkel om ze op de hoogte te brengen van zijn reisplannen. “Ze zeiden dat je gedekt bent. Wat dat ook moge betekenen. Je bent gedekt,” zei hij. En de vakantie was echt een geweldige tijd voor het stel, want ze genoten van ‘magische‘ momenten met familie en vrienden.

Wanneer we een geweldige tijd hebben en herinneringen creëren, nemen velen van ons foto’s om de gelegenheid te herinneren. Nou, Rene beweerde dat hij geen twee keer nadacht over het versturen van deze foto’s tijdens zijn tijd weg – iets dat kwam met een onverwachte prijs. In de loop van een reis van drie weken gebruikte hij ongeveer 9,5 gigabyte aan data. Rene moest roamingkosten betalen en kreeg bij thuiskomst een torenhoge rekening. Zijn provider, T-Mobile, stuurde een rekening die $143.442,74 bedroeg.

Oplossing

“Ik kijk ernaar en zeg: ‘Pardon, 143.000 dollar, zijn jullie gek?'”, vertelde hij aan de lokale nieuwssite Scripps News Tampa. Rene zei dat hij T-Mobile onmiddellijk belde om te proberen het probleem op te lossen, in de hoop dat de rekening zou worden ingetrokken. Een vertegenwoordiger valideerde hen echter.

“Ze krijgt terug. Nee, dit is een goede rekening,’ zei de vertegenwoordiger naar verluidt tegen Rene. “Wat bedoel je met het is een goede rekening?” antwoordde hij. “Nou, dit is wat je verschuldigd bent,” antwoordde ze naar verluidt.

Check ook: 16 asociale toeristen die je bloed laten koken