Life

Onmenselijk gedrag: 83-jarige Helena mag thee niet contant betalen

Beeld: Pixabay

In de hedendaagse maatschappij, waar digitale betalingen de norm zijn geworden, worden traditionele contante transacties steeds zeldzamer. Maar soms is contant geld het enige dat mensen hebben, en voor 83-jarige Helena was dat precies het geval. Met haar laatste beetje contant geld wilde ze niets meer dan een kopje thee afrekenen, een eenvoudige daad van genieten van een warme drank. Echter, tot haar verbazing en verdriet, werd ze bij het afrekenen geconfronteerd met een strenge weigering: “Alleen bankpas.” Dit voorval werpt een schrijnend licht op de moderne samenleving waarin cashless betalingssystemen overheersen en roept vragen op over de menselijkheid van zulke rigide beleidsmaatregelen.

83-jarige Helena mag thee niet contant betalen

Vlak voor de jaarwisseling, een tijd waarin velen zichzelf trakteren op kleine genoegens, besloot Helena om zichzelf te verwennen met een eenvoudig kopje thee in de stad. Ze bestelde haar drankje met plezier en keek uit naar het moment van genieten. Maar toen het tijd was om af te rekenen, werd ze geconfronteerd met een onverwachte en gênante situatie. De bediende deelde haar mee dat de zaak geen contant geld meer accepteerde en stelde voor om met haar pinpas te betalen. Onder de indruk van schaamte gaf Helena aan dat ze haar pinpas thuis was vergeten, terwijl ze eigenlijk niet durfde te onthullen dat er geen geld op haar rekening stond. De jongeman achter de kassa benadrukte dat dit niet zijn eigen beslissing was, maar dat hij simpelweg geen contant geld mocht aannemen van zijn werkgever. Dit voorval werpt een schrijnend licht op de gevolgen van een cashless-samenleving en de ongemakken die sommige mensen, zoals Helena, ervaren wanneer ze worden geconfronteerd met financiële beperkingen.

Beeld: Pixabay

Ik kom rond van een AOW

In een hartverscheurend verhaal deelt een drieëntachtigjarige vrouw haar recente ervaring met Trendnieuws. Ze onthult niet alleen wat er is gebeurd, maar ook hoe vernederend ze zich voelde toen ze genoodzaakt was om te vertellen dat er geen geld meer op haar pinpas stond. Met een bescheiden AOW-uitkering als haar voornaamste bron van inkomsten, blijft er na het betalen van vaste lasten maar weinig over. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, haalt ze haar geld van de bank en verdeelt ze het zorgvuldig over de maand. Voor deze drieëntachtigjarige is het financieel jongleren geworden, vooral tegen het einde van de maand. Dit aangrijpende verhaal belicht de financiële uitdagingen waarmee sommige ouderen te maken hebben en roept vragen op over de financiële zekerheid van de oudere generatie.

Beeld: Pixabay

Check ook: DEZE STAD WIL DE EERSTE ‘CASHLOZE’ GEMEENTE VAN NEDERLAND WORDEN

Copyright © 2022 SGXL Alle rechten voorbehouden

Mobiele versie afsluiten