Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

71-jarige man maakt 27.000 euro over naar internetliefde in Azië en wordt geblokkeerd

71-jarige man maakt 27.000 euro over naar internetliefde in Azië en wordt geblokkeerd
Beeld: YouTube De Telegraaf & Pexels Tuấn Kiệt Jr.

De Nederlandse Vereniging van Banken luidt de noodklok over een toenemende vorm van fraude: oplichting via datingsites. Vooral rond de feestdagen blijken fraudeurs actief. Een treffend voorbeeld is het verhaal van Hans. De 71-jarige man maakte 27000 euro over naar zijn internetliefde in Azië om vervolgens geblokkeerd te worden.

27.000 euro naar zijn internetliefde in Azië

Hans’ verhaal begint onschuldig op een Aziatische datingsite. Hij raakt gecharmeerd van een Japanse dame die beweert in de financiële handel te zitten. Hans, geïnspireerd door haar schoonheid en intelligentie, besluit te investeren in een demo-account op haar advies. Na aanvankelijke successen, wordt Hans verleid om meer geld te investeren, wat resulteert in een aanzienlijk verlies van 27.500 euro.

internetliefde in Azië
Beeld: YouTube De Telegraaf

De Valstrik van Internetliefde

Hans’ situatie is een klassiek voorbeeld van ‘love scamming’, waarbij slachtoffers emotioneel worden gemanipuleerd om geld over te maken. De fraudeurs creëren een schijn van romantiek en vertrouwen, vaak gecombineerd met beloftes van financieel gewin. Hans, verblind door liefde, viel voor deze valstrik. Dit verhaal dient als een waarschuwing voor anderen die online op zoek zijn naar liefde, vooral op internationale datingsites. Het is belangrijk om waakzaam te blijven en niet blindelings geld over te maken aan iemand die je alleen online kent.

Advies van de Nederlandse Vereniging van Banken

De Nederlandse Vereniging van Banken adviseert om altijd sceptisch te blijven bij online relaties, vooral wanneer er financiële transacties bij betrokken zijn. Ze benadrukken het belang van het controleren van de authenticiteit van online contacten en het nooit delen van persoonlijke financiële informatie.

Man maakt 27000 euro over: Waarschuwing

Hans’ ervaring is een pijnlijke herinnering aan de risico’s van online datingfraude. Zijn verhaal onderstreept het belang van voorzichtigheid en het bewust zijn van de signalen van fraude. Terwijl de digitale wereld nieuwe mogelijkheden biedt voor connectie, brengt het ook nieuwe risico’s met zich mee, waaronder de kans om slachtoffer te worden van oplichters zoals in het geval van Hans.

Hieronder doet Hans zijn verhaal

Check ook: 30-jarig model die met 76-jarige miljardair is: “Ik val op zijn innerlijk”

You May Also Like