Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

6 signalen dat je onder constante stress staat, maar het je niet realiseert

signalen stress

Het is niet altijd gemakkelijk om te gaan zitten en te zeggen wat je dwarszit. Misschien heb je daar niet eens tijd voor, of misschien denk je gewoon dat alles perfect is in je leven. Je lichaam liegt echter nooit, en als je er niet naar luistert, krijg je ‘berichten’. Ze zijn meestal onaangenaam, maar je lichaam gebruikt ze als laatste redmiddel om je om hulp te vragen. Onderstaande signalen vertellen je dat je onder stress staat, misschien zonder dat je het zelf in de gaten had.

Signalen dat je onder constante stress staat

Wij hebben hieronder enkele stresssignalen ontcijfert die je lichaam je wanhopig stuurt:

1. Je knarsetandt

stress

De grootste oorzaak van tandenknarsen is stress. Het kan zijn dat u overdag of tijdens uw slaap onbewust op uw tanden bijt of op elkaar klemt. Een van de veelbetekenende tekenen dat je deze gewoonte hebt overgenomen, is een zere kaak de volgende ochtend. U merkt misschien ook dat uw tanden er korter uitzien dan normaal. Het is een goed idee om een ​​gebitsbeschermer te gebruiken om uw gebit te beschermen of om therapie bij te wonen.

2. Je zweet altijd te veel.

Zweten kan verschillende oorzaken hebben: sporten, hoge temperaturen of wanneer je hersenen een bedreiging waarnemen. Als je echter constant zweet, kan dit een teken zijn dat je overdreven angstig bent. Ons lichaam moet al het water verwijderen via de huid en vervolgens via de nieren, om niet naar het toilet te gaan terwijl we ons verdedigen. Als gevolg hiervan wordt de vecht-of-vluchtreactie geactiveerd, waardoor je overmatig gaat zweten.

3. Je verliest meer haar dan normaal.

signalen stress

Het vinden van meer haar in de badkamer of op je kam kan een teken zijn van verborgen stress. Je zou het zelfs onbewust kunnen verkruimelen of scheuren. Emotionele onrust kan de groeifase van de haarcyclus verstoren. Zelfs als er de laatste tijd niets ergs is gebeurd, onthoud dan dat haaruitval meestal uitgesteld wordt. U kunt dus 6-12 weken na een stressvolle gebeurtenis haarverlies ervaren.

4. Je hebt rode vlekken 

signalen stress

Als je geen last hebt van allergieën, maar toch uitbreekt, ben je misschien door een emotionele achtbaan gegaan. Bovendien kun je door stress zelfs rode plekken in je mond krijgen. Je bent misschien zo emotioneel beïnvloed dat je lichaam een ​​aantal chemicaliën heeft afgegeven die de reactie van je lichaam op zijn andere functies hebben veranderd.

5. Je oog trilt de hele tijd

Stress kan ongebruikelijke signalen afgeven aan uw hersenen en gezichtsspieren. Als gevolg hiervan trilt uw oog oncontroleerbaar. U kunt de onwillekeurige beweging van uw onderste ooglid of, in zeldzame gevallen, het bovenste ooglid opmerken. In sommige gevallen duurt het trillen weken of zelfs maanden.

6. Je mond is altijd droog

Als je constant dorst hebt en niets zouts hebt gegeten, let dan op je emotionele gezondheid. Langdurige perioden van stress blokkeren uw speekselklieren, waardoor u een droge mond krijgt. U kunt ook moeite hebben met slikken omdat u uitgedroogd bent.

Check ook: 100 diepe vragen om jezelf veel beter te leren kennen – SGXL.NL

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like