Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

5 x de grootste mysteries op de wereld

universum_0

Er schuilen een aantal grote mysteries op de wereld die nog steeds niet opgelost zijn. Dat zijn dan ook meteen de vraagstukken die ons het meest boeien en waar we onze hersens wel graag op willen kraken. Dus om nog even in vorm te blijven voordat je binnenkort de zon achterna vliegt, hebben we hier een aantal onopgeloste mysteries voor je… 

#5 De Zodiac Brieven

In de jaren ’60 tot ’70 zwierf er een seriemoordernaar rond in de straten van San Francisco. Hij werd de Zodiac Killer genoemd. Hij schreef vier gecodeerde briefjes, maar niemand weet eigenlijk waarom. Één brief is ontcijferd, waarin wat verwarde motieven ontdekt werden. De overige drie nog niet. Tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer onbekend. De laatste brief werd op 1974 gevonden. 

#4 Het “wow!”-signaal

Jerry Ehman, een vrijwilliger voor vereniging SETI die zoektochten houdt naar buitenaardse, intelligente wezen, scande in 1977 radiogolven. Plotseling nam hij een grote piek waar die maar liefst 72 seconden lang aanhield. Het leek te komen uit een stelsel 120 lichtjaren bij ons vandaan. 

Op het briefje waar de waarnemeningen staan weergegeven, schreef hij “wow!”, vandaar ook dat dit mystery de naam “het wow-signaal” kreeg. Sinds dit unieke moment hebben we nooit meer iets soortgelijks meegekregen. Zou Jerry de eerste persoon op Aarde zijn die contact heeft gehad met buitenaards leven?

#3 De geest van Freddie Jackson

De foto hieronder is genomen in 1919. Op de foto is het team te zien van Sir Goddard die in de Eerste Wereldoorlog werkte op het schip HMS Daedalus. Op de achterste rij, vierde van links, is het gezicht van Freddie Jackson te zien. Hij hoorde daar wel thuis, maar toch weer niet. Hij was namelijk twee dagen eerder overleden. Het enge is: de foto werd gemaakt op de dag van zijn begrafenis. Creepy.

#2. De zelfmoordbrug “Overtoun Bridge”

In Schotland staat de brug Overtoun Bridge. De brug werd gebouwd in 1856 en staat bekend om de vele zelfmoorden die daar worden gepleegd… door honden. Ja, echt waar. Sinds 1960 viel op dat honden van de brug sprongen, zonder dat ze er aanleiding voor hadden. Na de val van 50 meter vielen de meeste honden dood op de grond. In één uniek geval overleefde een hond het, maar probeerde hij zichzelf vervolgens meteen weer van het leven te beroven door opnieuw van de brug te springen. Uhmmm?

#1. Wie zijn wij?

Na al deze creepy mysteries, is er één mysterie die nog het meest vaag is en waar wij allemaal  bij betrokken zijn, dus ook jij en de rest van de wereld. Wie zijn wij? De mensheid, het Universum: we zijn er al heel lang. Maar er moet ook een keer een begin zijn geweest. Hoe zijn we hier dan toch gekomen, terwijl er niks was? Wat is niks?! Dat is er eentje om over na te denken. Laat je het ons weten als je een goede theorie gevonden hebt? 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like