Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

27.000 deelnemers verwacht tijdens NK treinreizen

media_xll_3646087-1

Als je vandaag een belangrijke presentatie, afspraak of een sollicitatie hebt is het misschien maar beter om de trein te vermijden. Er wordt namelijk, verwacht dat er tijdens de spits, duizenden studenten zullen gaan demonstreren tijdens het NK treinreizen. Dat wordt dus lekker proppen. De demonstratie is georganiseerd als een protestactie tegen de NS en hun plannen om studenten buiten de spits om te laten reizen. Hierdoor zouden de treinen minder overvol zitten en de dienstregelingen beter verlopen. Op Facebook is er een evenement georganiseerd genaamd Nederlandse Kampioenschap treinreizen en de teller van het aantal deelnemende studenten staat inmiddels al op 27.000.

Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk studenten gekleed in de Nederlandse kleuren (rood, wit, blauw of oranje) met de trein zullen gaan reizen. Hiermee willen de studentenbonden, zoals de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de NS en de rest van Nederland laten weten dat ze het niet eens zijn met de plannen om studenten buiten te sluiten tijdens de spits. Dit zou betekenen dat de hogescholen en universiteiten hun collegetijden zouden moeten aanpassen waardoor een groot deel van de college’s tijdens avonduren zullen plaatsvinden. Hierdoor zal de student de dupe worden, omdat er hierdoor overdag grote gaten zullen vallen in de collegetijden en ook kunnen de studenten wel fluiten naar hun bijbaantjes.

De woordvoerder van de NS zegt: “Studenten zijn van harte welkom in de spits en daarbuiten. Net als iedereen. Het staat ze vrij actie te voeren”. De NS wapent zich in ieder geval niet tegen de spitsactie van de studenten en zegt: “Voor ons is het gewoon een reguliere dinsdag en wij zullen dan ook gewoon het materieel inzetten zoals we normaal doen op een dinsdag”. Verder zeggen ze de studenten niet te willen weren en ze verzoeken dan ook iedereen die buiten de spits kan reizen om dit te doen. De studenten vinden het in ieder geval een belachelijk plan zo werd er geroepen “Die gasten van de NS die sporen niet!” Ze zullen zich hard maken om gewoon te kunnen blijven reizen tijdens de spitsuren. En voor de rest van Nederland: excuses voor het ongemak, we wensen u een prettige reis verder.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like