Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

12 Bizarre fobieën die je niet voor mogelijk houdt

fear-cropped-proto-custom_28

Iedereen is wel ergens bang voor. De één is heel erg bang voor spinnen en de andere krijgt het extreem benauwd op grote hoogtes. De meeste van deze fobieën zijn begrijpelijk en komen geregeld voor. Er zijn echter ook fobieën die zo bizar zijn dat je ze niet voor mogelijk houdt, maar alle 12 gekke en zeldzame fobieën op dit lijstje bestaan echt!

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie, mensen met deze fobie zijn angstig voor lange woorden. De meeste zijn daarom ook niet in staat de naam van hun eigen fobie uit te spreken zonder symptomen zoals transpiratie, benauwdheid of misselijkheid te krijgen!


Alliumfobie, de angst voor knoflook! Niet alleen vampiers zijn bang voor knoflook, ook niet bloedzuigende kerngezonde mensen kunnen er bang voor zijn, dit heet dan alliumfobie!

Cherofobie, mensen die lijden aan deze fobie zijn bang voor vrolijkheid en alles daarom heen. Zo zijn deze mensen bang voor feestjes, gezelligheid, vrolijke muziek. Vaak vinden ze een simpele glimlach al duizelingwekkend!

Domatofobie, de angst voor huizen of in een huis zijn! Mensen met deze fobie zijn dus niet alleen bang voor huizen, ze willen ook niet in een huis zijn! Veel daklozen blijken aan deze fobie te lijden! #flauw

Arachibutyrofobie, mensen met deze fobie zijn bang dat er pindakaas aan hun gehemelte blijft plakken en vermijden daarom het eten van pindakaas! De acute vorm van deze fobie kan worden veroorzaakt door het kijken van Rapper Sjors.

Fobofobie, deze is er ook nog en hopelijk heb jij het niet! Mensen met fobofobie zijn namelijk bang voor fobieën en het krijgen ervan! Ze zijn als de doods dat ze een fobie ontwikkelen!

Chorofobie, de angst om te dansen! Mensen die hieraan lijden kunnen al misselijk worden als ze alleen al naar aan dansen denken, laat staan zelf dansen! Zelf word ik ook vaak misselijk als ik naar So You Think You Can Dance kijk, maar dat komt dan vaak door Jan Kooijman.

Fagofobie, mensen met deze fobie zijn extreem angstig om te slikken! Mensen met een lichte vorm eten alleen zachte dingen, maar mensen met een extreme vorm willen niks meer slikken! Hierdoor kan deze fobie heel gevaarlijk worden!

Ablutofobie, dit is de angst voor baden en wassen! We kennen vast allemaal genoeg mensen die waarschijnlijk aan deze fobie lijden, ook al is deze heel erg zeldzaam!

Genufobie, mensen met deze fobie zijn bang voor knieën. Het zijn ook enge dingen hoor, die knieën, met die knieschijven en kniebanden. Bah!

Geumafobie, de angst voor smaak! Mensen die hieraan lijden zijn als de doods voor smaak en eten daarom ook alleen smaakloos voedsel! Vaak zijn deze mensen daarom ook te vinden in bijvoorbeeld de Macdonalds.

Didaskaleinofobie, als afsluiter nog een bruikbare voor jullie! Mensen met deze fobie zijn namelijk bang voor scholen en naar school gaan. Dus haast jezelf naar de dokter en laat jezelf zo snel mogelijk diagnosticeren met didaskaleinofobie! Succes verzekerd!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like