Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

104-jarige vrouw breekt wereldrecord voor oudste persoon die skydivet

Een honderdjarige heeft het wereldrecord verbroken als oudste persoon die heeft geskydiven. Sommige mensen zijn doodsbang als ze op de rand van een klif staan, laat staan dat ze genoeg moed verzamelen om uit een vliegtuig te springen. Dorothy Hoffner is er echter in geslaagd dit zonder enige moeite te doen.

Oudste persoon die skydivet

De 104-jarige stapte in het noorden van Illinois in het vliegtuig om zichzelf in de geschiedenisboeken te schrijven. Het vliegtuig klom naar een hoogte van 4.000 meter en Dorothy kreeg te horen dat het haar tijd was. Vastgebonden aan een duikinstructeur sprong het tweetal uit het vliegtuig en genoten van een paar seconden vrije val voordat de parachute werd ingezet.

‘Leeftijd is maar een getal’

Toen ze weer op vaste grond landde bij Skydive Chicago in Ottawa, riep de honderdjarige ‘leeftijd is maar een getal’. Wat een top vrouw! Haar dierbaren verzamelden zich snel om haar heen en ze kreeg haar rode rollator zodat ze weg kon lopen.Ze zei dat het een ongelooflijke ervaring was. “Het was geweldig daarboven. Het was allemaal geweldig, geweldig, het had niet beter gekund”, zei ze.

Guinness World Records

Maar het was niet haar eerste keer. Dorothy zei dat ze het geluk had om de lucht in te gaan voordat de Covid-19-pandemie toesloeg. Skydive Chicago werkt er nu aan om het Guinness World Records de sprong van Hoffner te laten certificeren.

Het huidige record werd gegeven aan de 103-jarige Linnéa Ingegärd Larsson uit Zweden nadat ze in mei vorig jaar uit een vliegtuig sprong. Toen Dorothy op 100-jarige leeftijd voor het eerst skydivde, gaf ze toe dat de instructeur hen samen naar buiten had geholpen. Voor deze recordbrekende sprong zei ze echter dat ze de aanval wilde leiden. Ze wordt in december 105 en zei dat ze misschien voor het eerst in een heteluchtballon zou proberen om dit te vieren.

Bekijk hier de video!

Check ook: Van Oma tot Verleidster: Andrea Sunshine’s op zoek naar een ‘Vriendje’ voor pikante content

Bron: Ladbible

You May Also Like