Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zwitserland wil elektrische auto’s gaan verbieden vanwege stroomtekorten

Zwitserland elektrische auto's
Beeld: Pexels

Elektrische auto’s mogen dan zeer goed voor het milieu zijn, maar als je ze niet kunt opladen, is dat niet zo handig. Verschillende Europese landen kunnen komende winter stroomonderbrekingen verwachten, dus zijn er maatregelen genomen. Zwitserland wil zelfs elektrische auto’s desnoods verbieden.

Zwitserland elektrische auto's
Beeld: Pexels

Mogelijke storingen in januari en februari

Franse netbeheerders bereiden zich al voor op mogelijke storingen in januari en februari 2023. Bijna de helft van de kerncentrales in het land is stilgelegd voor reparaties en gepland onderhoud. Zwitserland wekt het grootste deel van zijn elektriciteit op via binnenlandse waterkrachtcentrales, maar is voor de rest afhankelijk van import uit Duitsland en Frankrijk. Ze willen ook voorbereid zijn op noodsituaties, dus heeft de Zwitserse regering een wetsvoorstel opgesteld om de energiezekerheid te waarborgen.

Zwitserland elektrische auto's
Beeld: Pexels

Maatregelen

Bij het opwaarderen naar niveau drie kunnen elektrische auto’s een rijverbod krijgen en mogen wasmachines ook niet meer dan 40 graden draaien. Bladblazers, terrasverwarmers en stoelverwarmingen in stoeltjesliften mogen in het Alpenland in geval van nood niet aanstaan volgens de Duitse nieuwswebsite T-online. “Het privégebruik van elektrische auto’s is alleen toegestaan voor absoluut noodzakelijke verplaatsingen, zoals bijvoorbeeld beroepsuitoefening, boodschappen, doktersbezoek et cetera. Op de snelwegen zou de maximumsnelheid in die gevallen worden verlaagd “, schreven ze. Soortgelijke calamiteitenplannen voor netinstabiliteit of volledige stroomuitval bestaan ​​in Nederland (nog) niet.

Bron: welingelichtekringen.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like