Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Zoveel verdiend Max Verstappen per seconde!

Als er gesproken wordt over nationale sporthelden, kan de naam Max verstappen niet worden overgeslagen. Zeker niet nadat hij vorig seizoen als eerste Nederlander ooit wereldkampioen in de Formule 1 werd. Vorig jaar was hij bovendien de enige Nederlander op de lijst van Forbes van de top 50 best verdiende sporters ter wereld. De coureur verdiend per minuut zelfs meer dan veel mensen per dag verdienen!

Max Verstappen’s contract bij Red Bull

Max Verstappen breidde vorige week in Bakoe zijn voorsprong in het klassement voor het Formule 1-seizoen 2022 opnieuw uit. Red Bull heeft goud in handen en gezien het contract en salaris van Max Verstappen lijkt het raceteam zich daarvan bewust. Verstappen tekende eerder een contract dat hem tot 2028 bij Red Bull aan boord zou houden, waarin hij zijn bankrekening zal zien uitpuilen.

Zoveel verdiend Max Verstappen

Dit kan hij tot 2028 verdienen

Volgens bepaalde betrouwbare bronnen, verdient Max Verstappen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. In de komende vijf jaar kan hij dus een bedrag van minimaal 200 miljoen euro op zijn account bijschrijven! Formule 1-coureur Sergio Pérez, teamgenoot van Red Bull Max Verstappen, verdient veel minder. Eerder deze maand kreeg de Mexicaan een nieuw contract met een loonsverhoging. Hij verdient nu zo’n 7 miljoen euro per jaar.

Zoveel verdiend Max Verstappen per seconde

Om even te beseffen over wat voor bedragen we het hebben, zetten we het hier even in perspectief:

  • Per jaar verdient hij naar schatting 45 miljoen euro
  • Per maand is dat 3,75 miljoen euro
  • Zijn weeksalaris is 865.384,62 euro
  • Per dag verdient hij 123.636,37 euro
  • Zijn uurloon is 5.151,10 euro
  • Per minuut is dat 85,85 euro
  • Per seconde verdient Max Verstappen bij Red Bull 1,43 euro
Zoveel verdiend Max Verstappen

Bron & Beeld: Manners