Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Zoveel push-ups moet je kunnen doen om bij het Korps Mariniers te werken

Beeld: Pexels

Heb je ambities om bij het Korps Mariniers te gaan werken? Dan moet je wel redelijk fit zijn. In die artikels zie je het aantal push-ups, pull-ups en sit-ups dat je achter elkaar moet kunnen uitvoeren, om je droom te bereiken.

Fitheid is een vereiste

Volgens de website van het Korps Mariniers zelf is het Korps Mariniers een snel inzetbare lichte infanterie-eenheid gespecialiseerd in militaire operaties van water naar land en vice versa. Je moet dus fit zijn voor de job, want als marinier kom je in verschillende uitdagende situaties terecht. Op het water, in de bergen of in een nat en vochtig klimaat: je weet maar nooit. Een zekere mate van fitheid is dus een echte vereiste. Maar hoe fit moet je zijn om te concurreren met echte mannen?

Korps Mariniers
Beeld: Pexels

Fysieke fitheidstest voor het Korps Mariniers

Als je solliciteert naar een functie bij het Korps Mariniers, moet je eerst een fysieke fitheidstest doen voordat je verder kunt solliciteren. De test richt zich op vier oefeningen: hardlopen, pull-ups, push-ups en sit-ups.

Dit is wat je moet kunnen om de test te halen:

  • Minstens 2.700 meter hardlopen in 12 minuten
  • Minstens 4 pull-ups in 2 minuten
  • Minstens 30 sit-ups in 2 minuten
  • Minstens 30 push-ups in 2 minuten
Beeld: Pexels

Fysieke fitheidstest is niet voldoende om marinier te worden

Op het eerste gezicht klinkt het haalbaar. Maar onthoud, het belangrijkste is dat je deze vier oefeningen moet zonder onderbrekingen achter elkaar moet doen. Verder betekent het behalen van een fysieke fitheidstest niet direct dat je geschikt bent om marinier te zijn. Naast fitheid zijn ook doorzettingsvermogen en samenwerking belangrijk. Alleen push-ups, pull-ups en sit-ups zijn dus niet voldoende.

Beeld: Pexels

Bron: manners.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like