Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zoveel geld moet je hebben om tot de rijkste 1% te horen

jacht van Tommy Hilfiger

Iedereen heeft weleens een droom gehad om tot de rijkste personen van het land te worden gerekend. Er is een onderzoek gedaan om na te gaan hoeveel geld je moet hebben om in verschillende landen tot de 1% rijkste mensen te behoren. Het resultaat is verschillend per land.

Onderzoek

Vastgoedadviesbureau Knight Frank verzamelt voor hun jaarlijkse vermogensrapport hoeveel geld er nodig is om tot de rijkste 1% in onder andere de VS, Monaco, Zwitserland, Kenia en India te behoren. Het onderzoek is gebaseerd op cijfers uit 2021. Nederland was geen deel van dit onderzoek, maar het is wel via het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) achterhaald hoeveel dat in Nederland is.

VS

Het is niet verrassend dat de VS een van de landen is waar je het hoogste vermogen nodig hebt om tot de top 1% te behoren. Volgens het onderzoek ging het om 4,4 miljoen euro aan kapitaal.

rijkste 1%
Beeld: Pexels

Monaco en Zwitserland

Slechts twee landen hebben meer geld nodig om tot de rijkste 1% te behoren. Monaco is nr. 1: je hebt 7,9 miljoen euro aan kapitaal nodig. Ten tweede is in Zwitserland een kapitaal van 5,1 miljoen euro voldoende.

Kenia en India

In Kenia heb je het laagste vermogen nodig om tot de top 1% te behoren. Althans, uit de landen die in de datastudie zijn opgenomen. Met een kapitaal van €20.000,- kun je al in deze groep worden opgenomen. Een noodzakelijke herinnering, je bent rijker dan je denkt. India staat ook onderaan de lijst met een kapitaal van €60.000,-. Maar volgens het rapport zou daar binnenkort verandering in kunnen komen: binnen vijf jaar zal het aantal naar verwachting verdubbelen.

De rijkste 1% van Nederland

Maar hoe zit dat in Nederland? Op verzoek heeft het CBS onderzocht hoe hoog en laag dit aantal in ons land is. Volgens de laatste gegevens uit 2019 heb je minimaal 2,2 miljoen euro aan vermogen nodig om tot de rijkste 1% van de Nederlanders te behoren.

rijkste 1%
Beeld: Pexels

Bron: manners.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like