Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Zoveel betaal je extra voor het delen van jouw Netflix account

Netlfix account delen
Beeld: Pexels

Een groot deel van Netflix gebruikers maakt zich schuldig aan het delen van hun accounts met familie en vrienden. Er zijn niet zomaar 100 miljoen huishoudens die gratis meekijken, terwijl de streamingdienst 223 miljoen betalende huishoudens telt. Nu hebben ze besloten er wat aan te doen.

netflix account delen
Beeld: Pexels

Strategie om “account sharing” te voorkomen

Er zijn heel wat nadelen voor Netflix, doordat gebruikers hun accounts delen. Het bedrijf kampt met groei en dalende omzet, de concurrentie is hevig en de koers van het aandeel is gekelderd. Dus nu is het tijd om extra inkomsten te genereren en te stoppen met gratis “account sharing”. Netflix controleert op account deling op basis van je IP-adres, de apparaat-ID waarop de app is geïnstalleerd en activiteit op je account. Geen probleem als huisgenoten op hetzelfde adres een wachtwoord delen, maar als je langer dan twee weken vanaf verschillende adressen gaat streamen, wel.

netflix
Beeld: Pexels

3 euro extra

Netflix rekent een extra vergoeding aan van ongeveer 3 euro per adres of persoon met wie je je account deelt. Betaal je niet, dan vraagt ​​de app elke keer om een ​​verificatiecode. De verwachting is dat de nieuwe regels de komende weken of maanden geleidelijk worden ingevoerd om gebruikers niet af te schrikken. Het bedrijf maakt het voor degenen die nog gratis kijken gemakkelijker om over te stappen naar hun abonnement door de mogelijkheid te bieden om instellingen en kijkgeschiedenis over te zetten.

Check ook: Netflix-kijkers zeggen dat hun leven is veranderd na het intikken van ‘9875’ – SGXL.NL

Bron: welingelichtekringen

Beeld: Pexels

You May Also Like