Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zoontje, 7-jaar koopt een gouden speelgoed banaan van 6.300

7-jarige jongen laat een klein fortuin vallen op Gold Billy Banana. Een Australische moeder heeft onlinegigant eBay gesmeekt om terugbetaling, nadat haar zoon een oogstrelend bedrag had uitgegeven aan een Coles-verzamelobject.

Gewoon lekker kopen wat je wilt

Immers, als je geen baan hebt en alles wordt betaald door mama en papa (ah, herinneringen), en als je zeven jaar oud bent zonder enig idee van geld, wat is dan een paar duizend?

Toen een jongen in Sydney, Australië, een zeldzaam stuk speelgoed op eBay zag dat hij al een tijdje wilde hebben, maakte het niet uit dat het AU $ 10.000 (euro 6.300) was.

Hoe dan ook, de jongere was wanhopig om er een te bemachtigen. En toen hij het speelgoed te koop zag op eBay, kocht hij het voor $ 10.000 – met behulp van de creditcardgegevens van zijn moeder, die automatisch op de computer waren opgeslagen.

Aankoop bevestigd

Het speelgoed, een zeldzame gouden ‘Billy Banana’, maakte deel uit van het Coles ‘Stikeez’-assortiment, waarvan er in Australië slechts 100 zijn uitgebracht.

De moeder van de jongen, Donna Jacob, 47, zei dat de zevenjarige een grote fan is van het speelgoed en haar eerder had gevraagd of hij er een mocht hebben. Maar vanwege de hoge prijs moest Donna haar zoon vertellen dat de banaan verboden terrein was.

Toen hij kort na de aankoop een bevestigingsmail van eBay ontving, besefte de 47-jarige wat er moet zijn gebeurd. De moeder vertelde 7 News: “Ik vind het gewoon belachelijk dat dit kan gebeuren. Het is zeker niets waar we begroot hebben en niet iets dat we ons kunnen veroorloven.”

Geen geld terug

Volgens Donna nam ze contact op met de verkoper om haar situatie uit te leggen, maar hij negeerde haar smeekbeden en weigerde haar het verloren geld terug te betalen.

De 47-jarige zei dat PayPal een soortgelijk antwoord had, waarbij ze de aankoop ‘vriendelijke fraude’ noemde en haar vertelde dat de kans klein was dat ze haar geld terug zou krijgen.

Bron: FHM

You May Also Like