Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Zoon van 7 jaar geeft meer dan $ 800 uit aan Roblox

Beeld: Pexels

Een moeder heeft andere ouders gewaarschuwd nadat haar zoon voor $ 800 (£ 662) aan Roblox-aankopen had gedaan. Moeder van vier Kayla Howard, uit Phoenix, VS, geeft haar kinderen een Roblox-tegoed van $ 10 zodra ze klaar zijn met hun wekelijkse klusjes – dus ze was stomverbaasd toen ze een rekening zag van in totaal $ 800.

Online inzamelingsactie

Howard nam contact op met zowel Google Play als het online gamingplatform Roblox en zette ook een online inzamelingsactie op om te helpen. Ze heeft sindsdien iets van Roblox gehoord over het probleem.

Het bedrijf heeft nu aangeboden om alle aankopen terug te betalen.

De moeder heeft ook gezegd dat ze haar kleintje helpt om te leren van wat er is gebeurd.

“Ik leer hem dat zijn acties gevolgen hebben en ik denk dat hij nu, omdat hij een tijdje niet op zijn computer kan spelen, het verband legt tussen ongeautoriseerde aankopen doen en de toegang tot computer rechten verliezen”, zei ze.

“Hij is zeven en hij kan het alleen begrijpen op zijn ontwikkelingsniveau”, vervolgde ze, eraan toevoegend dat haar zoon autisme heeft. “Maar ik denk wel dat hij begint te begrijpen: ‘Oké, ik moet afzien van deze dingen’. En het is ook een les voor mij geweest.”

Beeld: Pexels

Roblox-cadeaubonnen

Howard zegt dat ze sindsdien van andere ouders heeft gehoord die helaas hetzelfde hebben meegemaakt op spelplatforms. Ze hoopt dat ouders zullen leren van haar ervaring en adviseert hen om Roblox-cadeaubonnen te gebruiken in plaats van een gekoppelde bankpas.

“Ik raad ouders zeker aan om hun bankpas niet aan deze spellen te koppelen, want er is maar één simpele klik nodig en zoiets kan gebeuren”, zei ze.

Het is niet de eerste keer dat het koppelen van een kaart aan een spelaccount voor problemen heeft gezorgd.

Bron en beeld: Unilad

You May Also Like