Humor

Zo maak je een 5-gangen frikandel Kerstdiner

Tijdens de Kerstdagen sloven veel mensen zich flink uit in de keuken om een onvergetelijk Kerstdiner op tafel te kunnen zetten van konijn, zalm of natuurlijk de gevulde kalkoen. Niks mis mee natuurlijk, maar voor sommige mensen hoeft al die poespas niet en hebben veel liever gewoon een lekker frikandelletje. Voor deze mensen hebben we dé oplossing voor de komende Kerstdagen: het 5-gangen frikandel Kerstdiner!

Het 5-gangen frikandel Kerstdiner

Borrelhapje

Je wil natuurlijk niet te zwaar beginnen, wanneer er nog zoveel frikandellenlekkers volgt. Begin dus met deze kleine frikandel speciaal-bladerdeeg-hapjes uit de airfryer, voor bij de borrel. Eenvoudig en snel op tafel!

Voorgerecht: frikandelsoep

Voor het maken van frikandelsoep als voorgerecht moet je drie gesneden frikandellen bakken in een beetje olie. Snij ze vervolgens in dunne plakjes, voeg water, bouillonblokjes, ketchup en azijn toe en laat de boel een paar minuutjes koken. Als laatst kan je wat suiker toevoegen voor de smaak. Serveer met een paar blaadjes peterselie.

Beeld: Embedded van Bitterballen.net

Hoofdgerecht: frikandellenvlot

Voor het hoofgerecht van je nu al legendarische frikandel Kerstdiner bak je twee frikandellen en leg je deze op een bord  met wat ruimte ertussen. In het midden doe je een lekkere stapel frietjes en je hoofdgerecht lijkt dan op een vlot met twee drijvende delen. Wees uiteraard niet gierig met de mayo, curry en uitjes en garneer met een blaadje sla, komkommer, paprika en tomaat (want het moet allemaal niet te ongezond worden natuurlijk).

Variatietip:

Nagerecht: Frikandellenvlaai

Beeld: Jumbo.nl

Om de frikandellenvlaai klaar te maken verwarm je eerst de oven op 180 graden. Ondertussen vet je de vorm in en leg je het deeg in de vorm. Daarna maak je enkele gaten in de bodem met een vork en snij je de frikandellen in stukken nadat jij ze hebt gefrituurd en doe ze met een flinke kwak curry in de taartvorm. Vervolgens besmeer je de reepjes met een geklopt ei en laat je de vlaai voor een half uurtje bakken op 180 graden.

Late night-snack: frikandelletter

Mocht je na al dat frikandellengenot ’s avonds toch weer een beetje trek krijgen? Maak het frikandellenfeest compleet met een frikandelletter. Zalig kerstfeest!

Beeld: Youtube

Check ook:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2022 SGXL Alle rechten voorbehouden

Mobiele versie afsluiten