Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zinderend weekend in het vooruitzicht: Hittegolf en tropische temperaturen!

hittegolf

Na een periode van onstabiel weer is het eindelijk zover: de zomer komt eraan. Het weekend belooft een periode vol zonneschijn te worden, wat goed nieuws is voor degenen die van warmte en zon houden.

Tropische temperaturen

Volgens Weeronline kunnen we ons voorbereiden op tropische temperaturen dit aankomende weekend. De thermometers zullen stijgen tot wel 30 of zelfs 31 graden. Zelfs ’s nachts zal het benauwd en plakkerig aanvoelen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er zelfs kans op een regionale hittegolf na het weekend.

Hittegolf
Beeld: Pexels

Temperatuurstijging

Vanaf morgen zal de temperatuur aanzienlijk stijgen. Meteorologen voorspellen de eerste zomerse dag in De Bilt, waar de temperatuur naar verwachting minstens 25 graden zal zijn. Maar pas vanaf vrijdag is het echt tijd om je voor te bereiden op de hitte. In het grootste deel van Nederland zullen de temperaturen boven de 25 graden uitkomen, met Limburg als koploper met verwachte temperaturen rond de 30 graden. Het wordt een bloedheet weekend, met tropische temperaturen van 30 graden en lokaal zelfs 31 graden. Een uitje naar het strand lijkt een uitstekend idee.

Beeld: Pexels

Aan de kust

Aan de kust zal het ongeveer 25 graden zijn. Wees echter voorzichtig, want er wordt een zonkracht van 7 voorspeld, wat betekent dat je gemakkelijk kunt verbranden. Ook ’s nachts zal het niet veel afkoelen. Thuis kunnen de temperaturen tussen de 15 en 17 graden liggen, en in stedelijke gebieden zelfs nog enkele graden hoger. Bereid je voor op een vochtige atmosfeer.

Hittegolf
Beeld: Pexels

Na het weekend

Zelfs na het weekend zal de zon zich veel laten zien. De temperaturen zullen schommelen tussen de 23 en 27 graden. Wees echter voorbereid, want er is een grote kans op onweersbuien. Volgens Weeronline is er zelfs kans op een hittegolf. Hiervoor moet de temperatuur vijf opeenvolgende dagen minstens 25 graden zijn, waarvan op drie dagen 30 graden of warmer wordt gemeten. Dus haal je strandspullen tevoorschijn en geniet van het aanstaande zomerse weer!

Check ook: Bol.com verkoopt ultieme zomergadget: ultraluxe watereiland voor 10 personen (sgxl.nl)

Bron: trendnieuws.com

Beeld: Pexels

You May Also Like