Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ziekenhuis brengt $4.000 in rekening voor huid-op-huidcontact met pasgeboren baby

huid-op-huidcontact
Beeld: TikTok

Een stel is geschokt dat ze duizenden dollars in rekening zijn gebracht voor huid-op-huidcontact na de geboorte van hun dochter. In een recente TikTok-video, meer dan 6 miljoen keer bekeken, leest Jenny Mukendi een gespecificeerde lijst van een ziekenhuisrekening voor aan haar man, Josh, na de geboorte van hun dochter, Kimmery. In totaal bedroeg hun rekening iets meer dan 28.000 euro, inclusief dekking van de verzekering.

Rekening

In de video heeft Jenny een deel van de rekening opgesomd: De ruggenprik was 17.253 euro, de ziekenhuiskamer was 3.675,60 euro, en het eten kostte 176,70 euro. Jenny zei ook dat het huid-op-huid contact voor haar met haar dochter “gratis” was, maar dat was niet het geval voor haar man, en zij moesten 4.000 euro betalen. “Hoe is pizza 176 euro, en hoe brengen ze me in rekening voor het wegen van mijn dochter op mijn eigen borst?” zei Josh in de video, met een geschokte blik op zijn gezicht.

@jandjfamily1

Getting charged for the skin to skin is what sent him off 😭😭

♬ original sound – J & J Family

Soortgelijk geval

In 2016 kwam een verhaal op gang over een vader die 39,95 euro in rekening werd gebracht voor het vasthouden van zijn pasgeboren baby. Er werd echter uitgelegd dat de kosten niet gewoon voor het vasthouden van de baby waren, maar voor extra toezicht door een extra verpleegster om ervoor te zorgen dat de moeder en de baby veilig blijven na een keizersnede.

VS is een van de duurste plaatsen om te bevallen

De kosten van de gezondheidszorg kunnen in de VS sterk variëren, afhankelijk van de vraag of de baby vaginaal of via een keizersnede ter wereld komt. De VS staat bekend als een van de duurste plaatsen om te bevallen, en heeft ook een hoger kindersterftecijfer dan andere ontwikkelde landen, aldus Forbes. De Kaiser Family Foundation meldde dat een keizersnede ongeveer 26.000 euro kan kosten, terwijl een vaginale bevalling ongeveer 14.800 euro kost. 

Beeld: TikTok

Social media commentaar

Commentatoren op het bericht van Jenny en Josh vertelden over hun eigen ervaringen met hoge kosten na de bevalling.  “Mijn beide ziekenhuisrekeningen voor mijn kinderen zijn in incasso’s”, zei een commentator.  Anderen lieten weten hoe dankbaar ze waren dat hun bevalling niet in de VS plaatsvond. “Ik ben [zo] blij dat ik in het Verenigd Koninkrijk ben, want als ze me voor huid op huid met mijn eigen baby zouden aanrekenen, zou ik iedereen de hand schudden,” zei een andere commentator.

Bron: dailydot.com

Beeld: TikTok

You May Also Like