Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

YouTuber gaat 30 dagen zonder drank en de resultaten zijn indrukwekkend

30 dagen zonder drank

Je weet natuurlijk wel dat alcohol niet het gezondste is wat je kunt gebruiken, maar het is wel onmisbaar, een glaasje wijn of bier hoort erbij, toch? Maar wist je dat 30 dagen zonder drank wonderen kan doen, alhoewel die 30 dagen voor sommige mensen wel een eeuw lijkt besloot deze Youtuber de uitdaging aan te gaan en de resultaten spreken voor zich.

30 dagen zonder drank

30 dagen zonder drank

Na een zomer vol feesten en late avonden, voelde Youtuber Carl Cunard zich traag en uit vorm, alhoewel hij nog regelmatig aan het sporten was. “Soms heb ik het gevoel dat ik vijf dagen per week zo hard train in de sportschool, maar mijn lichaam verandert gewoon niet, want alcohol kan dat echt beïnvloeden”, zegt hij. “Ik ga naar de sportschool, ik eet schoon, maar ik liep altijd tegen deze muur aan waar ik nooit de volgende stap zou zetten.” Omdat alcohol vol suikers zit en een opgeblazen effect heeft, besloot Cunard een maand lang geen drank meer te drinken om te zien wat voor effect het zou hebben op zijn conditie en algemeen welzijn.

Nadelen van alcohol die je niet wist

Alhoewel het voor sommigen onmogelijk lijkt, is het zeker een must om hier en daar een breakje te kunnen nemen van alcohol en we zijn dus zeker trots op Cunard met de stap die hij nam. Het drinken van alcohol kan heel wat gevolgen met zich meebrengen, waaronder;

– Alcohol versnelt je polsslag en ademhaling en onttrekt vocht aan je lichaam waardoor je vaker moet plassen. Hierdoor neemt je conditie af. Bovendien krijg je sneller spierpijn omdat het door beweging gevormde melkzuur wat minder snel wordt afgebroken doordat je minder vocht in je lichaam hebt.

– Alcohol kan je huid namelijk flink uitdrogen en irriteren … En hoewel alcohol veel wordt toegepast in anti-acne producten, triggert het de talgproductie en verergert het acne.

Check ook: Dit doet een maand zonder alcohol met je lichaam – SGXL.NL

Bron en beeld: Youtube

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like