Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Wow: wetenschappers ontdekken een verloren wereld onder Antarctisch ijs

verloren wereld

Wie geïntrigeerd raakt van nieuwe ontdekkingen, heeft weer een leuk nieuwtje om vanavond aan het kerstdiner te vertellen. Een aantal wetenschappers hebben onder het Antarctisch ijs een verloren wereld gevonden waar echt leven is. Dat is nog eens een ontdekking van het jaar!

Antarctica

Onlangs vertrokken een paar Nieuw-Zeelandse wetenschappers van de Universiteit van Wellington naar de Rosszee, een baai in de Zuidelijke Oceaan in Antarctica. Daar gingen ze de Ross Ice Shelf onderzoeken. Ze lieten hun instrumenten daar honderden meters diep het water zakken en kwamen daar tot een grote ontdekking: ze stuitten op 500 meter diepte op een heuse onderwaterwereld.

Verloren wereld

Deze ‘verloren wereld’ bestaat uit dieren, meren en zoetwaterrivieren. Het eerste diertje wat tevoorschijn kwam waren garnaalachtige schaaldieren. Op die diepte zijn ook een paar grotten te vinden, wat de onderwaterwereld ook bijzonder maakt. Het vermoeden van de onderzoekers dat er een ecosysteem op die plek plaatsvindt, klopt dus. We vragen ons af of Disney binnenkort een film gaat maken wat zich op deze plek afspeelt. Een bijzondere plek is het namelijk zeker. Ariël zal er jaloers op worden!

Zo ziet de verloren wereld onder het Antarctisch ijs er uit:

verloren wereld
Craig Stevens – NIWA New Zealand
verloren wereld
Craig Stevens – NIWA New Zealand

Check ook: Wetenschappers ontdekken wanneer de zon aan haar einde zal komen (sgxl.nl)

Bron: Curioctopus
Beeld: NIWA New Zealand

You May Also Like