Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Wow: Raveleijn van de Efteling in LEGO-vorm?! 53.540 blokjes!

Lego efteling

We mogen de Belg Roeland van de Walle op onze blote knietjes bedanken. Hij heeft namelijk de welbekende Raveleijn van de Efteling in LEGO-formaat gemaakt. Hier heeft hij maar liefst 8 maanden over gedaan, maar het resultaat mag er wezen: het kunstwerk bestaat uit ruim 53 duizend blokjes.

Lego efteling

Raveleijn

Roeland gebruikte een speciaal lego-ontwerpprogramma op zijn computer om Raveleijn van de Efteling na te bouwen. Hier heeft hij maar liefst 8 maanden over gedaan. Dat snap je misschien wel als we zeggen dat het bouwwerk bestaat uit 53.540 blokjes. Om het zo gedetailleerd mogelijk te krijgen, heeft hij detailfoto’s en -tekeningen gekregen van Efteling-ontwerper Sander de Bruijn.

LEGO Efteling

Raveleijn in LEGO-versie is 90 centimeter hoog en 3 meter lang. Helaas hebben we slecht nieuws voor de echte bouwers onder ons: Roeland is niet van plan om het ontwerp fysiek uit te brengen. Dat zou te maken hebben met de hoge kosten: “Helaas gaat het bouwwerk niet verwezenlijkt worden vanwege de kosten van het project”, vertelt hij aan Looopings. “Mensen weten misschien niet hoe prijzig het is: we spreken al gauw over de prijs van een luxe auto.” Jammer wel! Maar desalniettemin ziet het ontwerp er gaaf uit:

Check ook: Het perfecte kerstcadeau: Hét Disney-kasteel van LEGO! (sgxl.nl)

Bron: Looopings
Beeld: Linkedin Roeland van de Walle

You May Also Like