Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Winterzon in Europa, check hier de top 3 bestemmingen!

Dat je er in december of januari even tussenuit wilt, is begrijpelijk. Want waarom zou je wegkwijnen in je huiskamer, terwijl elders in Europa de winterzon schijnt. Inderdaad: je hoeft echt niet naar een tropische bestemming om vitamine D bij te tanken. Hieronder ontdek je waar in Europa het kwik gewoon nog boven de 20 graden uitstijgt.

1. Lanzarote

Op zo’n vier uur vliegen vanuit Nederland ligt Lanzarote, het eerste Canarische Eiland dat we tegenkomen als we naar het zuidwesten koersen. Dit Spaanse territorium ligt ter hoogte van Zuid-Marokko, waardoor prettige temperaturen vrijwel gegarandeerd zijn.

In december wordt het maximaal 21°C op Lanzarote, terwijl in januari de maximum dagtemperatuur 20°C is.

2. Tenerife

Het weer op Tenerife is gedurende het hele jaar lekker warm: ook de winter is het hier goed toeven! Ook cultuurliefhebbers komen op Tenerife aan hun trekken. Carnaval wordt hier uitbundig gevierd en er is een aantal boeiende musea en oude koloniale dorpjes.

In de winter is de gemiddelde temperatuur 20°C.

3. Gran Canaria

Voor Nederlanders is Gran Canaria één van de populairste vakantiebestemmingen, ook in onze wintermaanden. Je kunt hier prima overwinteren met lekker warm weer! Het is – in omvang – het derde grootste eiland van de Canarische eilanden.

In het zuiden van Gran Canaria kun je in december dagtemperaturen van 21°C verwachten, terwijl het kwik in januari tot de 20°C stijgt.

Check ook: Met deze slimme planning ruil je in 2023 18 vakantiedagen in voor 40 dagen vrij -SGXL.nl

Bron: FHM
Beeld: Pexels

You May Also Like