Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Wetenschappers negeren waarschuwing van Stephen Hawking met bericht aan aliens

Stephen Hawking

Een groep wetenschappers heeft de waarschuwingen van Stephen Hawking genegeerd met plannen om de locatie van de aarde te onthullen aan mogelijke buitenaardse levensvormen.

Beacon in the Galaxy (BITG)-project

Het Beacon in the Galaxy (BITG)-project lijkt in meer dan één opzicht alarmerend. Het bevat niet alleen een ongevraagd naaktbeeld van een man en vrouw, maar het onthult ook informatie over ons zonnestelsel, DNA en de Arecibo-radiotelescoop – die in 1974 een bericht uitzond om te proberen buitenaards leven te verkennen.

Door dergelijke informatie op te nemen, hebben de auteurs van de potentiële FAST- en SETI-projecten de zorgen van de theoretisch fysicus en onderzoeksdirecteur van het Centrum voor Theoretische Kosmologie van de Universiteit van Cambridge, Stephen Hawking, schijnbaar afgewezen.

Waarschuwing Hawking

In 2015, bij de lancering van de Breakthrough Listen – een $ 100 miljoen gefinancierd project om te zoeken naar intelligente buitenaardse communicatie in het universum – waarschuwde Hawking tegen het bereiken van buitenaards leven.

Hij zei: “Als je naar de geschiedenis kijkt, is het contact tussen mensen en minder intelligente organismen vanuit hun oogpunt vaak rampzalig geweest, en ontmoetingen tussen beschavingen met geavanceerde versus primitieve technologieën zijn slecht verlopen voor de minder geavanceerde.”

De bekende kosmoloog, die in 2018 overleed, legde uit dat buitenaardse wezens ‘ons [mensen] misschien niet als waardevoller zien dan we bacteriën zien’.

Jamilah Hah, die betrokken is bij het BITG-project, is het daar echter niet mee eens. Ze vertelde Newsweek: “Het citaat van Stephen Hawking is absoluut inspirerend en mijn persoonlijke conclusie was dat elke soort die in staat is om onze boodschap te begrijpen en te interpreteren, waarschijnlijk even intelligenter en op hun hoede voor ons bestaan zal zijn.”

“Dus, zolang contact wordt benaderd met een duidelijk teken van vrede, mag worden aangenomen dat de hoopvolle mogelijkheden en ontdekkingen die naast communicatie komen, opwegen tegen het risico.”

Het bericht is geschreven in een binaire code

Het voorgestelde bericht van het project is geschreven in een binaire code die voornamelijk uit nullen en enen bestaat, in een poging om taal te gebruiken die zo universeel mogelijk is.

Naast ‘wiskundige en fysische basisconcepten’ bevat de boodschap ‘informatie over de biochemische samenstelling van het leven op aarde, de tijdstempelpositie van het zonnestelsel in de Melkweg ten opzichte van bekende bolvormige sterrenhopen, evenals gedigitaliseerde afbeeldingen van de zonnestelsels. Systeem, en het aardoppervlak.’

Co-auteur van de studie en Matthew Chong, student natuurkunde en wiskunde aan de Cambridge University, legde uit: “Uitgebreid van het Arecibo-bericht uit 1974 en de Cosmic Call uit 1999/2003, bevat het grootste deel van dit BITG-bericht een nieuwe reeks grafische informatie in de vorm van afbeeldingen en speciale ‘alfabetten’ om getallen, elementen, DNA, land, oceaan en mens enz. weer te geven, te beginnen met een kunstmatige kop- en voettekst die uit priemgetallen bestaat.”

Hoewel pogingen om in contact te komen met buitenaards leven al 150 jaar niet succesvol zijn, wordt aangenomen dat exoplaneet Gliese 832 c mogelijk bewoonbaar is.

Hoewel, volgens Science Alert, Hawking waarschuwde in zijn 2016 online documentaireserie Stephen Hawking’s Favorite Places: “Op een dag kunnen we een signaal ontvangen van een planeet als Gliese 832 c, maar we moeten op onze hoede zijn om terug te antwoorden.”

Bron: Unilad
Beeld: Pixabay & Wikimedia elhombredenegro

You May Also Like