Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Wetenschappers ontdekken per ongeluk waarom mannelijke muizen bang zijn voor bananen

Muizen
Beeld: Unsplash

Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat de kenmerkende geur van een banaan mannelijke muizen bang maakt. Onderzoekers van de McGill University in Montreal, Quebec, leerden over deze ongewone fruitaversie tijdens het analyseren van piekende stresshormonen bij mannelijke muizen. En dit was namelijk wanneer de mannetjes dicht bij zwangere of zogende vrouwtjes waren.

Muizen
Beeld: Unsplash Joshua J. Cotten

Nieuwe studie

In een nieuwe studie gaven de wetenschappers aan dat de hormonale verschuivingen van de mannen werden veroorzaakt door de aanwezigheid van een verbinding genaamd n-pentylacetaat in de urine van de vrouwen. Maar dat is toevallig ook de verbinding die bananen hun kenmerkende geur geeft. Jeffrey Mogil, de senior auteur van de studie en een professor in de afdeling psychologie aan de McGill University, vertelde aan WordsSideKick.com: “Het geheel kwam als een verrassing, aangezien we hier niet specifiek naar op zoek waren en het bij toeval vonden. De zwangere vrouwtjes waren in ons lab voor een ander experiment, en een van onze afstudeerstudenten realiseerde zich dat de mannetjes raar begonnen te doen.”

Muizen

Agressie

De onderzoekers schreven dat “mannelijke muizen, vooral maagdelijke mannen, erom bekend staan ​​​​zich in te laten met infanticide agressie om hun genetische fitheid te verbeteren.” Om deze potentiële roofdieren op afstand te houden, vertrouwen zwangere en zogende vrouwtjes op chemo signalering. Of ze zenden chemische reacties uit via hun lichaam, om berichten naar de mannetjes te sturen om weg te blijven van hun nakomelingen.

Bron: 9Gag

Beeld: Unsplash

You May Also Like