Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Wetenschapper onthult griezelig concept van menselijke boerderijen met geboortepods

Een wetenschapper onthult een griezelig concept van een menselijke boerderijen met geboortepods die tot 30.000 baby’s per jaar kunnen laten groeien. Het is iets dat je waarschijnlijk zou verwachten in een dystopisch stuk sciencefiction als The Matrix of Brave New World, maar een wetenschapper heeft het concept van menselijke boerderijen vol geboortecapsules gepitcht.

‘Kunstmatige baarmoeders’ van EctoLife

Het basisconcept is dat in plaats van een baby in de loop van ongeveer negen maanden op de gebruikelijke manier in de baarmoeder van de moeder te laten groeien, het kind in plaats daarvan in een van de ‘kunstmatige baarmoeders’ zou groeien.

Dit is EctoLife, een concept bedacht door wetenschapper Hashem Al-Ghaili, die een video maakte waarin hij reclame maakte ‘kunstmatige baarmoeders’ van EctoLife.

De video verklaarde dat ‘vroeggeboorte en keizersneden tot het verleden zullen behoren’ en verkondigde dat de technologie landen zou helpen die lijden onder ‘ernstige bevolkingsafname’.

Tot 30.000 baby’s per jaar

EctoLife beweert dat slechts één van hun laboratoriumgebouwen tot 30.000 baby’s per jaar kan laten groeien, en het kind binnen zal worden gecontroleerd door allerlei sensoren die aan de ouders worden gerapporteerd.

Ze zullen de aanstaande ouders ook toegang geven tot een app waarmee ze een timelapse kunnen zien van hun baby die groeit, samen met het afspelen van muziek via luidsprekers die in de pod zijn geïnstalleerd.

‘Griezelige’ concept.

Mensen bekritiseerden EctoLife en zeiden dat ‘de ethiek en moraliteit van deze toekomst op zijn minst zorgwekkend is’ en meenden dat het een teken was dat ‘de wereld echt krankzinnig is geworden’.

Talloze anderen legden de link tussen EctoLife en een hele reeks dystopische sci-fi-werken die soortgelijke concepten hadden afgebeeld maar zeker niet onderschreven, en noemden het geheel ‘verdomd eng’.

Er was niet veel lof voor het idee, hoewel een handjevol mensen suggereerde dat de doelstellingen van het project om landen met lage geboortecijfers en gezinnen die worstelen om zwanger te worden te helpen, een voordeel zouden kunnen zijn.

Al-Ghaili suggereerde ook dat het zou kunnen helpen levens over de hele wereld te redden, met het argument dat elk jaar 300.000 vrouwen sterven tijdens de bevalling en dat een dergelijk risico zou worden geëlimineerd als ze hun baby’s in een EctoLife-capsule zouden laten groeien in plaats van in de baarmoeder.

Toch waren de meesten zeer sceptisch over het hele concept, met het argument dat EctoLife ‘god speelde’ en niets deed om de onderliggende redenen aan te pakken waarom een ​​land lage geboortecijfers zou kunnen hebben.

Gelukkig voor degenen die hier geen goed gevoel bij krijgen, is het in dit stadium allemaal nog maar een concept en is er nog geen echt laboratorium gebouwd dat duizenden baby’s tegelijk kan laten groeien – althans nog niet.

Bron en beeld: Unilad

You May Also Like