Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Werkgever onder vuur voor het opleggen van belachelijke straf aan werknemers

Beeld: Pexels Craig Adderley

Af en toe kan de baas van een bedrijf zijn werknemers boos maken met een slechte beslissing die het hele kantoor treft. Maar zelden neemt die baas een beslissing die het hele internet boos maakt. Bij deze was dat wel het geval.

‘Straf’

Een Reddit gebruiker heeft mogelijk de meest bizarre werkplek-regel gepost die het internet ooit heeft gezien. Gedrukt en opgeplakt zodat werknemers het kunnen zien, staat er: “Nieuwe kantoorregel – Voor elke minuut dat je te laat op je werk bent, moet je na 18.00 uur 10 minuten werken”, Maar daar stopt het niet. De baas voelde de behoefte om uit te leggen wat dat betekent. “Als je bijvoorbeeld om 10:02 arriveert, moet je 20 minuten extra blijven tot 18:20 uur”, staat er op het briefje.

Slechtste werkplek ooit

Dit soort dingen blijven niet alleen onopgemerkt op internet, en natuurlijk had internet er een paar dingen over te zeggen. Iemand schreef: “Een shout-out naar de slechtste plek waar ik ooit werkte!” waarop een andere reageerde: “Het aantal uren dat werknemers op een kantoor werken, zorgt niet voor geweldige resultaten. In feite zouden er geen regels moeten zijn over werkuren en werkplekken. Zolang je maar kunt leveren wat nodig is – Werk wanneer je wilt, waar je maar wilt.” Terwijl anderen zich afvroegen wat er gebeurt als ze vroeg aankomen? Zouden ze dan ook eerder naar huis mogen?

Bron: Clint.

Beeld: Pexels Craig Adderley

You May Also Like