Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Waarschuwing: Oplichting door vreemde telefoonnummers die je bellen

Oplichting telefoonnummer

Cybercriminelen, je hebt er vast wel van gehoord. Nu hebben ze een nieuwe manier gevonden. De telefoon gaat één keer over en daarna wordt dit onmiddellijk beëindigd. Natuurlijk in de hoop dat je terug belt en dan begint de scam.

Vreemde voicemails gelijk verwijderen

Caller identification bedrijf Hiya is achter een nieuwe manier van scamming gekomen, volgens Techradar. De ‘Eavesdropping Scam’ is een scam waar de scammers voicemails achter laten bij slachtoffers. Bijvoorbeeld van een nummer uit Libië, maar ook andere landen zoals Cuba, Somalië, Afghanistan, Algerije, Tunesië, etc. Je hoort onbekenden praten tegen elkaar om je nieuwsgierigheid te wekken en in de hoop dat je terug belt.

De conclusie is helder en duidelijk, neem geen van deze gesprekken aan en bel ze vooral niet terug. De enige reden waarom deze personen je bellen is om je op te lichten door te proberen om informatie te krijgen van jou.

Neem vreemde nummers niet op

Neem vreemde nummers niet op en bel ze zeker niet terug. Wie een iPhone heeft kan via de Telefoon applicatie bij het tabblad ‘Gemist’ zien uit welk land het nummer afkomstig is, dit staat onder het telefoonnummer.


Bron: Want
Beeld: Pixabay