Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Waarom het geen goed idee was om met de bierfiets onder het viaduct te gaan

Een bezigheid die je met je maten kunt ondernemen, is een stukje fietsen met een zogenaamde bierfiets. Het vereist echter wel wat planning, aangezien de bierfiets niet bepaald geliefd is op de weg. Bovendien kunnen de mensen op zo’n bierfiets soms de situatie niet goed inschatten, zoals de vraag of je wel of niet onder een viaduct door moet gaan. In het geval van Hapert was het antwoord duidelijk nee.

Absoluut geen goed idee

Het idee om met de bierfiets onder het viaduct te gaan was absoluut geen goed idee, om verschillende redenen. Ten eerste is een bierfiets een relatief grote en lage constructie, waardoor het risico op een botsing met het viaduct aanzienlijk toeneemt. De ruimte onder het viaduct is mogelijk niet voldoende om de bierfiets veilig te laten passeren. Ten tweede kan het gebruik van alcohol tijdens het rijden op de bierfiets de situatie nog gevaarlijker maken. De combinatie van verminderd reactievermogen, verminderde coördinatie en verminderd oordeelsvermogen kan leiden tot ongelukken en ernstige verwondingen. Bovendien kunnen er juridische gevolgen zijn, omdat rijden onder invloed van alcohol op een bierfiets vaak in strijd is met de wet.

Er wordt gefluisterd dat er maar liefst 5000 euro schade was. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en bewust te zijn van de mogelijke gevolgen wanneer je plezier maakt met een bierfiets.

Check ook: Vrienden doen nog één laatste biertje…

Bron en beeld: Dailybuzz

You May Also Like