Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vuurwerkverbod Amsterdam, niks van te merken

In Amsterdam, Heemstede, Haarlem en Bloemendaal gold een verbod en in 16 andere gemeenten waren vuurwerkvrije zones ingesteld. Afgelopen twee jaar gold een landelijk vuurwerkverbod vanwege corona, maar dit jaar kon er op de meeste plekken weer geknald worden. En dat was zeker te merken!

Vuurwerkverbod heeft niks geholpen

In de video is te zien dat er in Amsterdam veel vuurwerk afgestoken is. Streak’ is in een kraan op een bouwterrein in Amsterdam geklommen en heeft voor ons op grote hoogte vastgelegd hoe er in Amsterdam vuurwerk werd afgestoken. Op Twitter is te lezen dat de vuurwerkverboden ook in de andere gemeentes weinig indruk hebben gemaakt, zoals in Haarlem. Eerder gaf de landelijke politie al aan dat het handhaven geen prioriteit had. 

Femke Halsema heeft ‘nogmaals een dringend appel’

Burgemeester Femke Halsema heeft ‘nogmaals een dringend appel’ gedaan op het kabinet om met een landelijk vuurwerkverbod te komen. In Amsterdam gold een verbod op het afsteken van vuurwerk, maar doordat de regels niet landelijk zijn afgestemd spreekt Halsema van een ‘onhoudbare situatie’.

Bron & beeld: Dailybuzz

You May Also Like