Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouwen laten zien hoe ‘perfecte foto’s’ op sociale media je voor de gek houden

Tegenwoordig heeft iedereen wel een Instagramaccount? Het is zo’n andere wereld waar alles magisch en mooi is. Dat is de plek waar mensen laten zien hoe geweldig hun leven is. Hoeveel tijd besteed je meestal aan het scrollen van Instagram feeds? En vraag je je af waarom hun leven er perfect uitziet en dat van jou niet? Of we het nu beseffen of niet, we beginnen ons leven te vergelijken met al die kunstmatige perfecties op Instagram.

Waarom?

Waarom is zij veel mooier dan ik? Waarom reist hij de hele tijd? Waar komt zijn geld vandaan? Waarom socialiseren deze mensen zo goed terwijl ik nog steeds geen idee heb hoe ik me in het openbaar moet voorstellen? Waarom draagt zij altijd mooie kleren en make-up en een goed gedaan kapsel, terwijl ik niet eens genoeg tijd heb om mijn haar te drogen? We beginnen onszelf te vergelijken met mensen die we zien op Instagram, of welke sociale media dan ook, en dat is gevaarlijk.

perfecte foto’s instagram

Niet perfect

We zullen nooit zo perfect kunnen leven als zij. Niet omdat we ongelukkiger zijn, maar omdat we de slechtste kant van ons vergelijken met de beste kant van hen. Mensen willen alleen laten zien wat goed is aan hen. Ze zullen geen foto publiceren waarop ze er lelijk uitzien, of waarop de plek er niet esthetisch uitziet, of waarop ze er zo triest en depressief uitzien. En we vergelijken wat zij publiceren met wat wij niet publiceren. Om je een voorbeeld te geven hebben we hieronder een video van twee vrouwen die zichzelf eerst zonder en daarna met make-up laten zien. Als je nog niet ervan overtuigd bent dat je jezelf niet moet vergelijken met de “perfecte” mensen op sociale media, dan weten we het ook niet meer.

@raydazzy I pretend 😉 with @cramakeup #viral #fyp #pretend #xyzbca #makeup #trending ♬ Pretend TheBossWives – SeipatiG

Check ook: Australische influencer blijft realiteit achter ‘perfecte’ Instagram-foto’s onthullen

Bron: braw.nl

Beeld: TikTok

You May Also Like