Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw wordt ervan beschuldigd “niet mooi genoeg” te zijn voor haar man

niet mooi genoeg
Beeld: Instagram

Ware liefde kent geen grenzen als het gaat om lichaamsgrootte, lengte of leeftijd. Helaas zien we vaak het belang van oprechte banden met anderen over het hoofd en richten we ons in plaats daarvan op labels en uiterlijkheden, zoals in het geval van deze vrouw die ervan wordt beschuldigd “niet mooi genoeg” te zijn voor haar man. Stellen als Alicia en Scott herinneren ons eraan dat liefde en geluk van binnenuit komen en leren ons anderen niet te beoordelen op hun uiterlijk.

niet mooi genoeg
Beeld: Instagram

Viraal

Alicia McCarvell is populair geworden op sociale media door haar humoristische inhoud en haar promotie van body positivity. Hoewel ze miljoenen volgers heeft vergaard, die haar avonturen bewonderen en volgen, ontvangt ze ook kritiek en kwetsende opmerkingen over haar relatie met haar man. De content creator besloot zich uit te spreken nadat een virale video volgens haar om de verkeerde redenen aandacht kreeg. Alicia plaatste een transformatie trend clip waarin zij en Scott te zien zijn in handdoeken en vervolgens volledig gekleed. De berichten en commentaren die volgden waren wreed, met mensen, die het koppel helemaal niet kenden, die hun ongeloof uitten dat Scott, die fysiek fit is, verliefd kon zijn op een plus-size vrouw als Alicia. De Canadese vrouw deelde enkele van de veronderstellingen waar ze dagelijks mee te maken heeft: “Oh, ze was vast niet dik toen ze elkaar ontmoetten,” of “ze zal wel rijk zijn,” “hij zal wel homo zijn,” of “hij heeft een fetisj voor dikke vrouwen. Ons is wijsgemaakt dat iemand die lichamelijk fit is, zoals Scott, nooit, in geen miljoen jaar, verliefd zou kunnen zijn of compatibel met een dikke vrouw.”

niet mooi genoeg
Beeld: Instagram

16 jaar

Niet veel mensen weten dat Alicia en Scott al 16 jaar een liefdevolle relatie hebben. Ze werden voor het eerst verliefd toen ze op school zaten en zijn bij elkaar gebleven door verschillende uitdagingen heen, elkaar steunend en respecterend, en de liefde vierend die ze in elke fase van hun leven hebben. Alicia onthulde dat toen ze haar baan verloor en op een kruispunt stond, het haar man was die haar de grootste steun en aanmoediging gaf om zichzelf te vinden en haar dromen te volgen. Zo ontstond het idee om grappige video’s te posten van hun leven als koppel. Ze wilden hun momenten van constante lach en vreugde laten zien. Ook wilde Scott Alicia’s charmante persoonlijkheid met de wereld delen, omdat hij geloofde dat anderen net zoveel van haar zouden houden als hij.

niet mooi genoeg
Beeld: Instagram

Geweldige beslissing

De keuze om content creator te worden was een geweldige beslissing voor Alicia, waardoor ze miljoenen volgers kreeg. Door de interactie met anderen heeft ze ook belangrijke lessen geleerd over eigenwaarde. De huidige social media-ster worstelde met zelftwijfel en onthulde dat ze lange tijd dacht als andere mensen en het gevoel had dat ze Scott’s liefde niet verdiende: “Ik geloofde dat als ik mezelf niet leuk vond, hoe zou hij dat dan kunnen?” Alicia heeft erkend dat haar onzekerheden en lage gevoel van eigenwaarde aanzienlijke uitdagingen in haar huwelijk veroorzaakten. Tijdens haar reis naar zelfacceptatie kwam ze echter tot het besef dat de manier waarop zij zichzelf zag, helemaal niet de manier was waarop Scott haar zag. Een van haar belangrijkste adviezen is niet langer aannames te maken over onze partners en te onthouden dat zij ons anders kunnen zien dan wij onszelf zien.

Reactie op kritiek en negativiteit

Alicia zag in dat de liefde van haar man voor haar nooit is afgenomen, maar dat haar eigen perspectief is veranderd, waardoor hij van haar kan houden zoals hij dat altijd heeft gewild. Dit besef leidde ertoe dat ze begon te reageren op de kritiek en negativiteit die ze online ontvangt, door mensen voor te lichten over de schadelijke aard van valse schoonheidsnormen en het belang van de erkenning van de werkelijke waarde en de waarde van individuen. “De wereld kijkt naar ons en geeft meteen meer waarde aan Scott dan aan mij,” deelde de influencer. Ze onthulde dat haar man berichten had ontvangen van slanke en conventioneel aantrekkelijke vrouwen die suggereerden dat hij bij iemand als zij moest zijn. “Dat ik het grootste deel van onze relatie tegen mezelf heb gezegd dat ik zijn liefde niet waard ben vanwege mijn lichaam, is precies hetzelfde als dat deze dunne vrouw tegen hem zegt dat ze hem wel waard is vanwege haar lichaam”, benadrukt ze.

Alicia’s boodschap

Alicia zei ook dat mensen haar vaak vragen of ze jaloers is op de aandacht die Scott krijgt. De influencer benadrukte echter dat ze zich veilig voelt in hun liefde omdat ze weet dat haar man haar waardeert om haar gevoel voor humor, toewijding en vriendelijke hart – kwaliteiten die niets te maken hebben met haar uiterlijk of gewicht. Alicia moedigt mensen aan zich te richten op de innerlijke kwaliteiten die hen echt definiëren, in plaats van alleen op het fysieke uiterlijk. De influencer is zich bewust van het feit dat de maatschappij te veel waarde hecht aan bepaalde schoonheidsnormen, omdat die ons al lang zijn ingeprent. Ze benadrukt echter ook dat we dat kunnen veranderen, en dat het ieders verantwoordelijkheid is om vooroordelen te doorbreken.

Check ook: Trollen noemen vriendin van Will ’te knap’ voor hem: ‘Betaal je haar?’ (sgxl.nl)

Bron: brightside.me

Beeld: Instagram

You May Also Like